Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

A borissza – Ákos

Borpatikát nyitott Ákos (képünkön) – Pesten, a Lánchíd lábánál. A népszerű előadóművész és költő szívesen beszél a borról, amit az isteni nedű szegedi ünnepének kezdete előtt is a borbarátok figyelmébe ajánlunk.
– Borissza ember vagyok, tizen-egynéhány éve van szoros fogyasztói kapcsolatom a borral. Krúdyt tartom a legjelentősebb magyar prózaírónak; a jó ételek, a szépasszonyok és a borok szeretete ezzel is összefüggésbe hozható. Borárverés, kóstolók, vásárok alkalmával volt lehetőségem több termelőt személyesen is megismerni. Nagy többségük rendkívül közvetlen, egyszerű eszmények alapján élő, munkáját odaadással végző ember, ez számomra nagyon szimpatikus. A villányi Tiffán-pince Cuvée Carissimae nevű csúcsházasítása régóta a családunk ünnepi bora.

A borpatika afféle boros zarándokhely, közösségi tér, ahol beszélgethetnek egymással, ahol átszólhatnak egymás asztalához, ahová szívesen járnak vissza az emberek. Ezért is áll Ákosék borpatikájában pódium, ahol rendszeresen fellépőket látnak vendégül. Volt már náluk mesemondó, népdalénekes és madrigálkórus is. Az állandó programok között természetesen borkóstolók is szerepelnek. Az Andante Borpatika internetcíme: www.andante-borpatika.hu.

H. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bókok nőknek

Nézem és azon gondolkodom, kegyed tetszik-e már nekem vagy igyak még? Még több bók itt. Tovább olvasom