Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

A Boney M, Rúzsa Magdi, a Neoton Família és a Boban Markovic Orkestar is színpadra lép Soproni Nyár a Lövér Kempingben

Sopron munkatársunktól A Soproni Nyár rendezvénysorozat keretében május végétől szeptemberig tíz alkalommal zenei programok várják a soproniakat a Lövér Kempingben. Az eseménysorozathoz a Kisalföld fő médiapartnerként kapcsolódott.
A programok között találjuk például a Boney M élő nagykoncertjét, a Boban Markovic Orkestart, Rúzsa Magdit, az Irigy Hónaljmirigy csapatát, az első hétvégén pedig a Budapesten telt házas sikerq Máté Péter-emlékkoncertet hallgathatják meg az érdeklődők.
A VOLT Fesztivál házigazdáinak szervezésében május 26–27-én indul útjára a Soproni Nyár elnevezésq, színvonalasnak és tartalmasnak ígérkező rendezvénysorozat a Lövér Kempingben. A két főszervező, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert elmondta, a programok egy része szabadtéri nagyszínpadon zajlik majd, amelyekhez fedett nézőtér kapcsolódik, a kisebb programoknak pedig a helyszínen tavaly óta mqködő Terasz ad majd otthont. Így a programokat kedvezőtlen időjárás esetén is megrendezik.
A megnyitó hétvége keretében – 26-án, szombaton este – a Takáts Tamás Dirty Blues Band lép színpadra, majd a Micsoda buli! várja a soproniakat. Pünkösdvasárnap – a gyereknapra való tekintettel – egész nap nyitva tart a kemping és a Terasz. A színpadon este 8 után a Budapesten rendkívül sikeres Máté Péter-emlékkoncert látogat el Sopronba. Máté Péter nevéhez számtalan örökzöld sláger fqződik. Ez év elején néhány ismert hazai sztár részvételével és a Back II Black zenekar kíséretében egymás után kétszer is telt ház előtt csendült fel az Elmegyek, a Zene nélkül mit érek én?, az Azért vannak a jó barátok és még számos sláger. Az előadás akkora sikert aratott, hogy június elején ugyanezt a programot már a legnagyobb hazai fedett csarnokban, a Papp László Sportarénában mutatják be.
Júniusban egymást követő hétvégeken a Pokolgép unplugged produkciójával, a Neoton Família kétórás élő nagykoncertjével

és Rúzsa Magdival

találkozhatunk.
Júliusban a főszerep természetesen a VOLT Fesztiválé, a hónap végén azonban a szigetes LGT-koncert előzeteseként Somló Tamás és zenekara élő un-

plugged koncerttel látogat el a Lövér Kempingbe, amelyet az LGT- emlékzenekar fellépése követ.
Az augusztus ismét tartalmasnak ígérkezik. Az első hétvégére az Irigy Hónaljmirigy 120 perces szuperkoncertshow-t ígér. Majd igazán vérforraló partival jelentkezik a brit EZ Rollers csapata. A legendás drum and bass különítménnyel először Guy Richie A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacső címq filmjében találkozhattunk, azóta pedig a legnevesebb klubok vendégei hétről hétre világszerte.
Az augusztusi záróhét megkoronázza a Soproni Nyár-sorozatot. Szombaton, 25-én a legendás Boney M élő koncerttel ajándékozza meg a soproniakat és a városba látogatókat. A máig világsztár csapat ez alkalommal teljes felállásban, nagyzenekarral jelentkezik. A „best of” jellegq programban valamennyi slágerük hallható lesz majd! A koncert másnapján Emir Kusturica filmjeinek hangulata költözik Sopronba.
A világszerte népszerq

„ rezesbanda”, a Boban Markovic Orkestar

ugyancsak élő

nagykoncerttel jelentkezik.
A szervezők kiemelték, hogy a programok összeállításakor nagy hangsúlyt fektettek a környéken lakók nyugalmára is. A szabadtéri koncertek legkésőbb éjfélkor véget érnek, a teraszon zajló zenés programok esetében pedig speciális, szakemberek által beállított hangrendszert alkalmaznak. Mindemellett a Terasz korábban nyitott felületeit tavaly óta hangfogó függönyökkel árnyékolták. A szervezők bíznak benne, hogy a Soproni Nyár rendezvénysorozat elnyeri az itt élők és az ide látogató turisták tetszését.
A tízállomásos soproni koncertsorozatot a szervezők önerőből finanszírozzák. Amennyiben az idei nyári programok jól sikerülnek, minden bizonnyal egy állandó, az idegenforgalom szempontjából is vonzó eseményt mondhat magáénak Sopron. A rendezvényről részletesebben a www.volt.hu/soproninyar internetes honlapon olvashatnak.
Rúzsa Magdi is Sopron vendége lesz, aki a kilencedik helyet szerezte meg az eurovíziós dalverseny Helsinkiben megrendezett döntőjében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvospárt alakul Magyarországon

Orvospárt alakul Magyarországon, a következő választásokon kormányzati szerepbe szeretnének jutni. Tovább olvasom