Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

A boldogság nyomában

Sosem szabad feladni. Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban élhessen. A szerencse azonban valahogy sosem szegődik mellé, és bár fáradhatatlanul próbálkozik a meggazdagodással, egyre szegényebbek lesznek.
rendező: Gabriele Muccino

forgatókönyvíró: Steve Conrad
operatőr: Phedon Papamichael
jelmeztervező: Sharen Davis
zene: Andrea Guerra
látványtervező: J. Michael Riva
vágó: Hughes Winborne

szereplő(k):
Will Smith (Chris Gardner)
Jaden Smith (Christopher)
Thandie Newton (Linda)
Brian Howe (Jay Twistle)
James Karen (Martin Frohm)
Dan Castellaneta (Alan Frakesh)


Sosem szabad feladni. Chris Gardner (Will Smith) mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban élhessen. A szerencse azonban valahogy sosem szegődik mellé, és bár fáradhatatlanul próbálkozik a meggazdagodással, egyre szegényebbek lesznek: végül a felesége (Thandie Newton) is elhagyja. A férfi és ötéves kisfia (Jaden Smith) magukra maradnak. És Chris elszánja magát élete legkockázatosabb lépésére. Feladja állását, és jelentkezik egy bróker cég tanfolyamára - így már fizetést sem kap, ő és fia hamarosan várótermek, menhelyek lakója lesz, miközben egyre mélyebbre próbálja ásni magát a brókerkedés rejtelmeiben. De sosem esik kétségbe: bízik benne, hogy jókedvvel, szeretettel minden bajt sikerülhet legyőzni. www.port.hu


Port.hu - Hanula Zsolt

"A karakter szeméből irányt mutató reflektorként fénylő optimizmus természetesen örömmel kell, hogy eltöltse még az önsajnáló közép- és kelet-európai nézők seregeit is, ugyanakkor szinte nézni is fájdalom azt a Fekete Péter-i szerencsétlenséget (ami alatt inkább egyfajta pechszériát tessék érteni, mintsem töketlenkedést - az biza kicsit sem jellemzi a hőst), ami sújtja őt. De az amerikai mozi nem azért amerikai mozi, hogy ne azt kapja benne mindenki, amit érdemel és/vagy amit a néző a pénzéért, tegyük hozzá: joggal, látni szeretne. Mert akárhányszor is
csattanjon a kritikai ostor a szájbarágós mondanivalókon, Hollywood soha nem adja fel. Végeredményben ez is egyfajta példamutatás."
A teljes cikk

mozinet.hu - Donáth Mirjam

"Ha a rossz jelző nem gyenge műalkotást jelentene, hanem kellemetlen érzést okozót, bátrabban mondanám, hogy A boldogság nyomában rossz film. Azért mondom. Egy rossz álom: felkavar, megvisel, és hosszú, feloldhatatlanul hosszú. Mint igazi rémálom azonban nyomot hagy a film, tehát nem gagyi. Csak azért megkönnyebbül az ember, amikor végre véget ér."
A teljes cikk

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bécs után Sopronban játszik a Fradi

Az NB III-ban szereplő és jelenleg a 4. helyen álló SVSE-GYSEV vendégeként jövő csütörtökön –… Tovább olvasom