Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

A BKV vezére nem 20, csak 18 helyen dolgozik

Már kinevezése előtt is tudni lehetett Kocsis István BKV-vezérigazgatóról, hogy több civil szervezet és igazgatóság tagja - közölte a BKV hétfőn az MTI-vel.
A közlekedési vállalat arra reagálva közölte ezt, hogy a hétfői Blikk azt írta: Kocsis István a BKV mellett 19 munkakört tölt be más szervezetek igazgatósági, illetve bizottsági tagjaként.

Kocsis István már kinevezése előtt, még a pályázati szakaszban megismerhetővé tette vezérigazgatói pályázatát, amely tartalmazta szakmai önéletrajzát és életpályáját is. A Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága ennek a részletes szakmai programnak az ismeretében választotta meg a BKV vezérigazgatójának; fizetését, prémiumát pedig a tulajdonos, a fővárosi önkormányzat határozta meg - olvasható a cég közleményében.

Egy felsővezető tudásának, addigi munkájának az elismertségét mutatja az is, hogy a megbecsült szakmai és társadalmi szervezeteknek tagja-e - írták, hozzátéve, hogy a testületi tisztséggel járó feladatkör nem összekeverhető az alkalmazotti munkakörrel.

A BKV a közleményben cáfolta a napilap azon értesülését, hogy Kocsis István továbbra is tagja volna előző munkahelye, a Paksi Atomerőmű Zrt. igazgatóságának. A MÁV-Start igazgatóságának elnöki posztjáról pedig lemondott - tették hozzá.

A Blikk információi szerint Kocsis István egyebek mellett az OTP és az MKB Nyugdíjpénztár igazgatóságának, valamint az MVM Trade, a Csányi Pincészet felügyelőbizottságának (fb) tagja és a Gemenc Zrt. fb-elnöke. Emellett tagja a Gépipari Tudományos Testületnek, a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a Kossuth- és Széchenyi-díj bizottságnak, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) gazdasági tanácsának, valamint elnöke a Jedlik Ányos Társaságnak, a BME Műegyetem Támogatói és Baráti körnek és alelnöke a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. AranyKözépút 2009. szeptember 29. 20:09
  „Azért sokat "tudhat" ahogy már irtam, sok mocskos sztorit , ha a Hagyó Miklósnak kellett inkább mennie és nem neki.....érdekes...”
 • 33. Csetneky 2009. szeptember 29. 17:04
  „Szegény embernek azért kell ennyi helyen dolgoznia, mert különben otthon alázza az asszony, hogy ő többet keres. Lásd az asszony nevén lévő cégnek történő 1 milliárdos kifizetést.”
 • 32. kolombela 2009. szeptember 29. 11:17
  „23. Eva- 2009.09.29. 07:21
  Meglepődtem volna, ha te nem tartanád normálisnak azt, hogy valakinek 18 munkahelye van, és még azt is megpróbálod megmagyarázni, hogy az összes munkahelyén kiválóan végzi dolgát.”
 • 31. kolombela 2009. szeptember 29. 11:05
  „Ha csak 18, aq mindjárt más. A húszat egy kicsit sokallom, de ez már teljesen normális állapot.
  T. Kisalföld ez a cikk erősen szerecsen mosdatóra sikeredett.”
 • 30. reszegenisjozan 2009. szeptember 29. 10:37
  „mindigatutit 2009.09.29. 10:06
  Ne fewledd, hogy aki ad az kap is!!!!
  Azaza akik ezt a poziciókat, ezeket a pénzeket adják, azok el is várnak valamit.

  <moderálva sértő...>
  Mert ha valóban példás lenne a BKV műkődése, akkor mindenkinek kuss lenne, hogy milyen sokat keres a vezír. Azt csak akkor lehetne vitatni, ha nem az ő eredménye lenne, hanem mint pl a Szerencsejáték Zrt esetén, magától értetődő a nyereség (amit el akartak adni komcsi baráték).

  De amíg a BKV milliárdokért könyörög az ÁLLAMNAK, azaz nem csak a fővárosi önkormányzatnak; ahol a járműpark állapota katasztrófális; ahol fillérek nincsenek filléres alkatrészekre, stb, stb, stb, OTT nehezen mondható el, hogy egy zseni vezeti, aki igenis megérdemli a milliós prémiumokat. (pl azért mert bejár a munkahelyére!!!!!, nem dolgozni, mert nem dolgozik, hanem csak lop és lopat)
  Csak tudnám, hogy az ilyen szerebcsétlen Évák, hogy a túróban látnak az ilyen tolvajban zsenit. Persze tudom. De hál istennek csak az ilyen .... szavazói maradtak az MSZP-SZDSZ bagázsnak.....”
 • 29. mindigatutit 2009. szeptember 29. 10:06
  „az a legnagyobb baj,hogy még ez a lóvé sem elég amit kap.ezen felül is gátlástalanul lop -pl.a mvm -nél ms.kocsis 1.milliárd-.egyszerűen ennek semmi sem elég.”
 • 28. gyugyu1 2009. szeptember 29. 08:50
  „Ez már a kapzsiság csúcsa és a pofátlanság teteje !!! És még elhiszi valaki,hogy emelett eltudja végezni a munkáját amiért a fizetését és a prémiumát kapja ? És egyáltalán,hogy kaphat prémiumot egy veszteséges vállalat vezetője és beosztottjai !! Mit tudhat ez az ember hogy még nem rugták ki ?? !! Én kötelezném rá hogy kössön a <moderálva> lámpát hogy éjjel is tudjon dolgozni !! RÖHEJORSZÁG-ban élünk ahol minden szemétséget meg lehet csinálni !!!”
 • 27. pisti83 2009. szeptember 29. 08:08
  „Nagyon örülök, hogy nem volt igaz az a hír, hogy 20 munkahelye van, hisz csak 19 van. Lássuk be ez nagy különbség!!”
 • 26. reszegenisjozan 2009. szeptember 29. 08:07
  „23. Eva- 2009.09.29. 07:21
  Ez igaz lehet, ha mégis talál valakit, aki megfelel annak amit korábban írtam; de ilyen embert minden héten kell találnia:
  "és keresek így a spórolással valamennyi forintot."

  Na, itt látszik, hogy nem a te logikád:
  "És Jóval olcsóbban jutott a napijegyhez, mint a többiek."
  Azért a valamennyi és a jóval olcsóbb között van árnyalatnyi különbség.
  Te, nagyon okos, a Blikk mióta a Fidesz vagy a Fidesz lapja???????????
  Hogy jön ide a Fidesz?????
  Nem olvastad a minap a népszabis Lendvai Ildis cikket?????
  Őt legalább annyira zavarja ez, mint a Fidesz.
  Továbbá, ha valami törvénysertő vagy legalábbis erkölcstelen, morálisan gusztustalan, de a Fidesz is ellenzi, akkor máris törvényes és erkölcsös lesz a dolog?????”
 • 25. reszegenisjozan 2009. szeptember 29. 07:41
  „23. Eva- 2009.09.29. 07:21
  Akkor nézzük a te logikád szerint (a te logikád???):
  Ha eladja a heti bérletet, akkor nyílván csak olcsóbban tudja eladni (hisz azért veszik meg tőle mert "használt", és így olcsóbb). Tehát Kocsis is olcsóbban adaja a munkáját, mert már használt, használják másik 19 helyen?????
  És akkor nézzük melyebben. Mivel hallgató a te okos példabeli emberkéd, így diákbérletet vesz. Azt meg ugyebár CSAK diáknak tudja eladni. Viszont a szerencsétlen vevő diák nyílván szombaton nem mega suliba, ha meg szombaton is használná a bérletét, akkor már havit venne.
  Tehát az 5 napos bérlet nem sokkal drágábban tudja eladni, mintha 3 db napit vett volna.
  Ha meg bérlet eleve 5 napos, akkor ugyanitt tartunk.
  Hogy te is értsd: heti bérlet (5 napos, mert itt csak ez jöhet szóba a fentiek
  miatt: max 1,5 nappal olcsóbb. De a hallgatónak a napi jegynél olcsóbban kell adnia.
  Továbbá melyik hallgató vesz heti diákjegyet 2 napra???? Ha annyit utazik, akkor neki is van hetijegye.
  Ha meg keveset utazik, akkor nem vesz 2 napra hetijegyet. Mert azt 2, azaz kettő napon belül fel kell használnia.”
 • 24. Bálintos 2009. szeptember 29. 07:26
  „Nem elvenni kell tőle,hanem megduplázni a munkahelyek számát és a fizetését a létminimumra csökkenteni!De ha jól tudom munkahelye csak egy lehetett,mivel egyszerre két helyre nehéz minden papírt beadni!”
 • 23. Eva- 2009. szeptember 29. 07:21
  „Történet:

  Sítúra.
  Egyik közgazdász hallgató a következőképpen gondolkodott:
  3 napig vagyunk.Ha napi bérletet veszkek az x Ft.
  Ha heti bérletet, akkor Y Ft.

  Ha kockáztatok és a heti bérletet veszem meg, de eladom a fennmaradó napokat egy érkezőnek, akkor a jegyem naponta csak z Ft-ba kerül és keresek így a spórolással valamennyi forintot.

  És Jóval olcsóbban jutott a napijegyhez, mint a többiek.

  Nos azokat az embereket, akiknek az agyuk képes ilyen átlátásokra meg kell becsülni, mert sok "kenyérgőzős" munkától mentenek fel sokakat egyetlen döntéssel.

  Ezért elég, ha egyes problémával foglalkoznak ----mert a javaslatuk néha így is sok pénzt ér!

  No a fidesz elfeledte ezeket a tényezőket is elmondani, csak hergeli tovább az emberi irigységet!
  de a demoktratikus korrupció azért érdekes megközelítés!”
 • 22. FREDDY/S 2009. szeptember 29. 06:57
  „A demokratikus korrupció itt kezdődik, nemde...”
 • 21. Qvik 2009. szeptember 29. 06:43
  „Egyszerü paraszt nyelvre forditva az ätlag 20-22 munkanapra minden napra jut egy munkahely. Nehogy nekem valaki bemagyaräzza, hogy azt el is lehet vegezni. Ezert tart itt ez az orszäg, mert több ezer ilyen benfektes nagyfejü ällatot kell eltartani+mäsnak elvegezni helyette a munkät!”
 • 20. s.margit 2009. szeptember 29. 06:23
  „Valószínű ez az ember nagyon tud. A mai világban NEM SZOKTAK TÁRSADALMI munkában dolgozni csak komoly fizetésért hogy lehet ezt meg engedni? Egy ember Jó esetben csak egy munkát tud el vállalni és becsületesen el is végezni. Ez már felháborító.”
 • 19. nagykifli 2009. szeptember 29. 01:50
  „az ilyen embertől el kellene venni mindent, amilye csak van neki is, meg a családjának, meg az egész pereputtynak, és utána egy szál ruhában betenni egy hajléktalan szállóba, de ott csak addig maradhatna amig ledolgozza a szállás árát!”
 • 18. Imcsi 2009. szeptember 28. 21:39
  „Ezt a címet már megint elírták: nem ennyi helyen dolgozik, hanem ennyi helyről kap pénzt! Magyon nem mindegy, ugyanis dolgozni lehet "társadalmi munkában " is!”
 • 17. kivagyokén 2009. szeptember 28. 21:16
  „Valamelyik helyen (helyeken) nem dolgozik, akkor minek kap fizetést?! De nem csak öt kéne felelősségre vonni hanem a cimboráit is akik jelölték és kinevezték. Ja és a támogatást megvonni a fantomszerezetektől is, amiket nem lehet működtetni. Végül, de nem utolsósorban megvan miért veszteséges a nyugdíjpénztár, miért IS bukjuk el az olimpia pályázatokat. MERT OTT IS A BKV-NÁL MEGSZOKOTT SZAKTUDÁST KÉPVISELI”
 • 16. xo17zy 2009. szeptember 28. 21:10
  „A nap 35 órájában, az év 18 hónapjában dolgozik ez a szegény ember. Hagyjátok már békén!
  (Remélem benéznek hozzá kormosék egy kis pínzért.)”
 • 15. Looser 2009. szeptember 28. 20:18
  „14. Bízd a párttársakra!
  Szíjjártón gyakorolhatnának!”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltöltőkártyás csalót fogtak a rendőrök

Az őrizetbe vett gyanúsított legalább 173 embert károsított meg. Tovább olvasom