Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 12°C | 24°C Még több cikk.

A BKV kifizette a bankokat

A főváros biztosította azt 9,4 milliárd forintot, amit a BKV-nak az idén ki kellett fizetnie különböző bankok felé. Jövőre azonban az ideinél is nagyobb a lejáró tartozások összege.
A főváros biztosította azt az összeget, amit a BKV-nak az idén ki kellett fizetnie különböző bankok felé; jövőre azonban az ideinél is nagyobb a lejáró tartozások összege, de a főváros szerint a közlekedési cég jövője így is biztosított - írta szerdai számában a Napi Gazdaság a Főpolgármesteri Hivatal közlésére hivatkozva.

A BKV hitelei két év alatt járnak le; az idén 9,4 milliárd forint, jövőre pedig az összes többi, 50 milliárd forintot meghaladó kölcsön, amelyek mögött állami, illetve önkormányzati garancia áll.

A lap felidézte: Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója korábban úgy fogalmazott, hogy a bankok hajlandók tovább finanszírozni a BKV-t, és kötelező érvényű ajánlatot adtak az idén lejáró összeg refinanszírozásához, de ennek fejében elvárják az állami garanciát. Ez az, ami nem született meg, de az okokról nem lehet tudni - írta a lap.

A BKV idei törlesztéseihez szükséges likviditást a főváros biztosította és biztosítja - közölte a Napi Gazdasággal az önkormányzat. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem kellett a pénzt "más rovására" a BKV-nak kigazdálkodnia, hanem azt a főváros elismert ráfordításnak tekinti.

Azért is volt fontos, hogy a BKV fizessen, mert ha nem tudta volna kifizetni a decemberben lejáró összeget, a bankok lehívhatták volna a teljes összegre vonatkozó önkormányzati és állami garanciát - írták.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs hova hátrálnunk - tüntetés Budapesten provokációval

Több ezres tömeg gyűlt össze a Nincs hova hátrálnunk Facebook-oldalon meghirdetett tüntetés… Tovább olvasom