Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

A bizalom ára

Minden tizedik magyar állampolgár számára egyértelmű, hogy a legtöbb emberben meg lehet bízni, míg minden ötödik válaszadó véli úgy: ha valaki komoly bajba kerül, senki sem törődik vele – mutatták ki a Társadalomkutatási Intézet (Tárki) munkatársai.
Magyarországon jelentős regionális eltérések mutatkoznak az emberek együttműködési készségének mértékében: a bizalom szintje a közép-magyarországi és közép-dunántúli régióban magasabb, mint az Alföldön – olvasható a Tárki sajtóközleményében.

A megkérdezettek zöme egyetért azzal az állítással, amely szerint „az emberi természet sajátja, hogy együttműködik másokkal", valamint azzal is, hogy „az emberek csak akkor hajlandóak másokkal együttműködni, ha érdekük fűződik hozzá", és „ha az ember nem figyel oda állandóan, mások kihasználják".

Vagyis az emberek nem éreznek ellenmondást abban, hogy az emberiség „olyan kooperatív, mint a hangya, ám ebben önérdeke mozgatja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repülhetnek-e a betegek?

A korszerű utasszállító repülőgépek biztonságosak és kényelmesek, ennek ellenére utasként kismértékben még ma is számolni kell bizonyos szokatlan hatásokkal. Ma már szinte bárki bárhová elrepülhet, azonban az idült betegségben szenvedők vagy betegségből lábadozók mindig kérjék ki kezelőorvosuk véleményét az utazással kapcsolatban. Tovább olvasom