Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A bíróság döntése: nem plágium A da Vinci-kód

Egy brit bíróság döntése szerint nem plágium A da Vinci-kód, miután az 1982-ben megjelent Szent Vér és Szent Grál című könyv két szerzője lopás vádjával beperelte az író Dan Brownt.
Az utóbbi évek legnagyobb figyelemmel kísért jogdíj- és plágiumperét két történész kezdeményezte, akik Dan Brown, a világsikerű könyv szerzője, valamint kiadója, a Random House ellen nyújtottak be keresetet ötletlopás címén. Michael Baigent és Richard Leigh annak kimondását kérte a londoni felsőbíróságtól, hogy Brown az ő dokumentumjellegű könyvük központi tematikájára és felvetéseire építette fel művét, amelyet eddig több mint 30 millió példányban adtak el világszerte.

Mindkét könyv vezérfonala az a feltevés, hogy Krisztus feleségül vette Mária Magdolnát, és gyermekeik is születtek, akikkel a mai Franciaország területén telepedtek le.

A péntek délután kihirdetett végzésben a londoni bíróság megállapította: Dan Brown használta ugyan forrásként a másik könyvet saját regénye bizonyos részeinek megírásához, de közvetlenül és kiterjedten nem másolt abból. A bíróság kimondta, hogy nem történt szerzői jogsértés.

A bírósági ítélettel elhárult az akadálya annak, hogy a jövő hónapban megtartsák A da Vinci-kód alapján készült film premierjét.

(Forrás: Magyar Rádió)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csapdába csalták a pedofil minisztériumi sajtóst

Felfüggesztették állásából az amerikai belbiztonsági minisztérium sajtófőnök-helyettesét. Brian… Tovább olvasom