Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

A Big Brother a szexnél is népszerűbb

A Big Brother valóságshow iránt nagy érdeklődés mutatkozott az [origo] internetes keresőszolgáltatásán, a Vizslán. A statisztikák szerint a show a használt keresőszavak tekintetében rövid idő alatt leszorította első helyéről az örökzöld "szex" kifejezést is.

Már a nyitóműsort megelőző napon, szombaton is szerepelt a műsor címe az [origo] Vizslán használt keresőkifejezések között, de csak annyian kerestek rá, mint a "szótár"-ra, amely az akkor listavezető "szex"-hez képest huszad annyi keresést jelentett. Másnap a Big Brotherrel kapcsolatos kifejezések száma robbanásszerűen elkezdett emelkedni, és a vasárnapi adatok szerint már kétszer annyian keresték Nagy Testvért a Vizslával, mint ahányan az eddig folyamatosan első helyen lévő "szex"-et. Hétfőn megdőlt minden eddigi rekord, a Big Brotherre tízszer annyian voltak kíváncsiak, mint az örökzöld "szex"-re, és ezzel az egy témában eddig elért legtöbb keresés rekordja is megdőlt, amit tavaly szeptember 11-én, az Amerikai Egyesült Államok ellen elkövetett terrortámadás után mért a Vizsla. A szombati adatokhoz képest hétfőn 240-szeresére nőtt a Big Brother. Kedden és szerdán kis mértékben csökkent a keresések száma, de még mindig nagyon magas maradt, négyszer annyian írták be a Vizslába, mint ahányan a "szex"-et.

A hétfői - szeptember 2-i -  adatok szerint az első négy helyre a show-val kapcsolatos keresőszavak kerültek a következő sorrendben:

 bigbrother
 big brother 
 www.bigbrother.vnet.hu
 tv2 

Az ötödik helyen állt a "szex", majd ismét Nagy Testvér következett immáron helyesen leírt formában:

 Big Brother

Az összes keresést illetően pontos számokat nagyon nehéz lenne közölni, ugyanis a műsorral kapcsolatos szavak hihetetlen változatosságot mutatnak, egy kis ízelítő a furcsább kifejezések közül:

 bib Bothler
 Big-Bader
 Big bradher
 www.big brador.hu
 bigbeother
 bigh braders
 bigbroother

 
A legtöbbször természetesen a valóságshow címe szerepel keresőszóként. Voltak, akik a magyar "Nagy Testvér"-t írták be, sőt olyan kifejezések is érkeztek szép számmal, ahol egymás mellett szerepel az angol és a magyar verzió. Nagyon sokan keresték az interneten az online közvetítést, közülük jópáran az internetes címet írták be a Vizsla keresőablakába, ahelyett, hogy a böngésző megfelelő helyét választották volna erre a célra.

Akik nem tudták a megfelelő URL-t, máshogyan próbálták megtalálni az internetes közvetítés helyét:

 big brother kamerák
 big brother online
 bigbrother élő adás
 big brother szerver

A keresések számát tekintve a következő csoportba azok tartoztak, akik a televíziós műsort sugárzó csatorna nevét is valahogyan belefoglalták a keresőszóba.  A műsor legpikánsabb pillanatait szerették volna megnézni azok, akik ezt írták be (ők is sokan voltak):

 bigbrother hardcore
 bigbrother sex pictures
 bigbrother meztelen képek
 bigbrother erotika
 bigbrother sztriptiz

 
Szerdára a showműsor dalát éneklő Király Linda neve is felkerült az első húsz keresőszó közé, és egy kicsit csökkent a helytelenül leírt címek száma. Új kifejezések is érkeztek, a műsorban szereplők neve egyre többször fordult elő a keresésekben. 

Sokkal kisebb érdeklődést váltott ki a Farm című, ugyancsak a héten induló valóságshow. És bár még csak a jövő héten kezdődik a Való Világ, már most sokan keresnek rá a Vizslával, körülbelül annyian, mint ahányan a műsor fajtáját jelölő "valóságshow"-ra.

Big Brother az interneten

A TV2 valóságshow-jának a műsor 24 órás online közvetítését is biztosító internetes jelenléte  egyelőre felemásnak bizonyult. A készítői szerint is rendkívül nagy látogatottsággal büszkélkedő oldalak a vasárnap esti startot követően sokszor nem, vagy csak részlegesen elérhetőek, azóta egy ideiglenes site várja a látogatókat. A honlapot működtető V-net a rendszer infrastruktúrájának bővítése után a hét közepén többszöri ígéretet tett a korábban előkészített teljes értékű portál startjára.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Galgóczi Lászlóné, Gáti Matild – tanító

Tovább olvasom