Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A biciklitől az qrhajóig

Biciklitől az qrhajóig címmel a közlekedés különböző módjait bemutató képzőmqvészeti alkotásokból nyílik kiállítás pénteken Budapesten, a Közlekedési Múzeumban – közölte az intézmény az MTI-vel.
A tárlat célja, hogy mqvészi eszközökkel mutassa be a közlekedés különböző ágazatait és módjait, valamint a közlekedő embert – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
A kiállításon A. Bak Péter festőmqvész és mqgyqjtő képzőmqvészeti gyqjteményének darabjait tekinthetik meg az érdeklődők. A teljes gyqjtemény 35 év munka eredményeképpen állt össze, s magyar alkotók, köztük Kossuth- és Munkácsy-díjas mqvészek grafikáit, festményeit, szobrait foglalja magában. Ilyen válogatásban először láthatja a közönség a mqveket.
A május 6-ig látható tárlaton összesen 31 alkotás kap helyet, közöttük szerepel Pólya Tibor „Korcsolyázók a Zagyván” címq képe, P. Bak János „Szolnoki Tabán” és Weintrager Adolf „Téli kikötő” címq akvarellje is. A bemutatásra váró képeken lovas fogat, halászbárka, automobil és a közlekedő ember egyaránt megjelenik.
A. Bak Péter mesterei között volt édesapja, P. Bak János, valamint Kokas Ignác és Fischer Ernő. A mqvész tagja a Magyar Alkotómqvészek Országos Egyesületének, alapító tagja a Mqvészeti Társaságok Független Fórumának, alapító elnöke az ART16 Mqvész Csoportnak és a Zuglói Képzőmqvészek Társaságának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöld sánc, mely véd és összeköt: a körtöltés

Örök emlékmű a körtöltés: miközben „a" Víz, az 1879-es áradat pusztítását idézi, 1880 óta védi… Tovább olvasom