Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 3°C | 8°C Még több cikk.

A Balaton kap legtöbbet szúnyogírtásra

Hamar kifogynak az idén az önkormányzatok a szúnyogirtásra elkülönített keretükből.

Hamar kifogynak az idén az önkormányzatok a szúnyogirtásra elkülönített keretükből, így sorra fordulnak az államhoz segítségért - írta pénteki számában a Napi Gazdaság.

A Belügyminisztérium a napilapot arról tájékoztatta, hogy az idei költségvetésben országosan százmillió forintot különítettek el a kilenc turisztikai régió frekventált területeinek szúnyogirtására a turisztikai célelőirányzatban. Ez az összeg nagyságrendjében megfelel az előző évinek. A támogatás az egyes régiókban 5-25 millió forintot jelent, a legtöbbet a Balaton kapja, ezt az összeget kiegészítik a támogatott régiók, illetve az önkormányzatok saját forrásai is.

A jelenlegi országos belvíz és árvíz esetében a szúnyoggyérítés egyértelműen egészségügyi és nem turisztikai feladat, amelynek költségeit a kormány fedezi, de nem a turisztikai célelőirányzatból - írta a lap.

A Napi Gazdaság a Kormányzati Kommunikációs Államtitkárság tájékoztatására hivatkozva azt írta: Borsodban 42 ezer hektár árvízzel és belvízzel súlyosan érintett terület kétszeri szúnyogirtására tervez szerződést kötni az ÁNTSZ, összesen 99,75 millió forint értékben. Emellett országszerte soron kívül adják ki az irtási engedélyeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér: korrupcióról és politikai hovatartozásról

Határozott elvárásom, hogy politikai hovatartozástól és kapcsolatoktól függetlenül mindenkivel… Tovább olvasom