Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

A vízvezetékcsere felét fizetik a panellakók

A vízszolgáltatást végző Aqua Kft. felerészben átvállalta a mosonmagyaróvári Engels utcai tízemeletes panelházak vízellátását biztosító vezetékrendszer cseréjének költségeit, sőt, a lakóknak az áfát sem kell kifizetniük.
A mosonmagyaróvári Engels utcában álló három tízemeletes panelház az elsők közt épült a városban. Az elmúlt évtizedek alatt az épületeken nem történt lényegesebb felújítás, ez az utóbbi időben egyre több problémát okoz. A három tízemeletes vízellátása a középső épületből történik olyan műszaki megoldással, hogy a köztük lévő négyemeletes társasházak pincéjén keresztül megy a vezeték. A vezetékek elöregedése miatt a közelmúltban a nagynyomású hidegvíz-cső kilyukadt és a négyemeletesek alagsori pincéit, helyiségeit elöntötte a víz. A szakemberek szerint ez bármikor megismétlődhet.
Szentkuti Károly alpolgármester a Kisalföldnek elmondta: a probléma megoldása érdekében az Aqua Kft. és a közös képviselők egyeztettek, melynek során olyan műszaki megoldás körvonalazódott, hogy a tízemeletes társasházak ivóvízellátása az összekötő belső vízvezetékrendszer megszüntetésével, külön-külön egyedi bekötéssel történjen meg. A három társasház egyedi bekötési költsége 7,3 millió forintos beruházást jelent.
Az alpolgármester többször egyeztetett az Aqua Kft. igazgatójával. A cég elfogadta, hogy az átalakítással járó költségek felét átvállalja és az áfát sem terheli a lakókra. Az Aqua Kft. 4,4 milliós átvállalásával a tízemeletes társasházak mindegyikére mintegy 1 millió forintos költség hárul a beruházásból.
Az alpolgármester szerint ennél jobb megoldást sem műszakilag, sem pedig anyagilag nem találtak, amivel a tízemeletesek vízellátása hosszú évtizedekre véglegesen megoldódik, a szomszédos négyemeletes társasházak lakóinak pedig nem kell rettegniük egy újabb esetleges vízcsőrepedéstől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedre hoznám…

Szolgálati úton vagy szabadságon járva sokan sokféleképpen nézünk szét otthonunktól távol. Gyakorta… Tovább olvasom