Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

A fogászati turizmus magyar Mekkája

Folytatás az 1. oldalról.

A Der Spiegel elismerően szól arról is, hogy a nyugati páciens a fogászati kezelés szüneteiben a közeli termálfürdőben pihenhet vagy gulyáspartikon próbálhatja ki új fogait.
A német Süddeutsche Zeitung írása szerint „Mosonmagyaróváron nem a jómódú (nyugati) társadalom várakozik a rendelőkben. Inkább azok, akiknek meg kell fogniuk a pénzt – bekalkulálva akár az egyhetes magyarországi utazást is Bonnból vagy akár New Yorkból.”
„ Nagyon is megéri nekünk – lelkendeznek az egyik cikk német riportalanyai –, gyorsabban is megy a beavatkozás és összehasonlíthatatlanul olcsóbb is, mint otthon.”
Az osztrák News következőképpen méltatja a várost: „Magyarország a fogászat Mekkája, Mosonmagyaróvár pedig a szakma fellegvárává emelkedett. Mosonmagyaróvár valamennyi utcasarkán fogászati rendelést találni.” Az alsó-ausztriai hölgy, akit a News megkérdezett, mérhetetlenül elégedett. Saját osztrák fogorvosa szerint az implantátum már nem ért volna semmit az ő korában, ám az óvári orvosok megoldották a problémát. „Egyáltalán nem fájt semmim az operáció után, most pedig tökéletesen boldog vagyok” – nyilatkozta.
– Nem meglepő a magyar

fogorvosszakma világhíre – állítja dr. Wlasitsch Mirkó. – A cikkek nem túloznak semmiben, a magyar fogorvosok valóban igen komolyan felkészült szakemberek. Hazai egyetemi képzésünk is, mind elméletben, mind tárgyban nagyon jó nevűnek számít nemzetközi téren. Ehhez társul a megfelelő anyagi szerénységünk: sikerült olyan árakat kialakítanunk, melyek valóságos szakadékot képeznek a tőlünk nyugatabbra megszokott árakhoz képest. Az ottani fogászati díjakat kissé túlzásba vitték, tehát nem csoda, hogy a színvonalas, ám olcsó szolgáltatást kereső páciensek körében népszerű lett Magyarország. Büszkék vagyunk rá, hogy a városunk hírnevét ily módon öregbíthetjük, de azt hiszem, ezen túl is hozzájárulunk Mosonmagyaróvár fejlődéséhez. A vendégek nem egyszeri beavatkozásra, hanem akár heteken át tartó kezelésre jönnek ide, a cikkben említett pluszszolgáltatásokat – a kirándulást, a termálfürdőt – pedig természetesen nem árt megszervezni nekik. Ez idő alatt tehát nálunk szállnak meg, nálunk vásárolnak és kapcsolódnak ki.
Dr. Lőte Péter másként vélekedik erről a kérdésről:
– Nem tartom bölcsnek, hogy az ember többországnyi távolságra járjon fogorvoshoz. Mi-

után hazament, teszem azt Londonba, a leggondosabb kezelés után is begyulladhat még a foga, és a helyi orvos nem a szép porcelánhíd megőrzésével bajlódik majd: egyszerűen kihúzza, és oda a magyarországi kezelés eredménye. Ami Mosonmagyaróvár hírnevét és vonzerejét illeti: egyfelől feltűnhet az olvasónak, hogy a külföldi cikkek mindig ugyanazokat a cégeket, praxisokat említik meg, akárha hirdetés lenne – másfelől pedig nem a kiváló hozzáértést és technikát, hanem az árat vélem a fő csábító erőnek. Elsősorban az alacsony árak miatt jönnek hozzánk a külföldiek. Persze hozzá kell tennem: ha a kezelés nem ütné meg az elvárt színvonalat, ingyen se vennék igénybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra a téren a busz

Győr. Mától újra a Korányi Frigyes téren közlekednek a 2-es és a 23-as helyi autóbuszjáratok. Tovább olvasom