Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A ’89-es piknikről a Terror Házában

Páneurópai Piknik ’89 címmel nyílik kiállítás szerdán Budapesten, a Terror Háza múzeumban, a tárlat dokumentumok és fotók segítségével mutatja be a tizenhárom évvel ezelőtt Sopronpusztánál, a magyar–osztrák határon lezajlott eseményt, az azt megelőző, illetve követő változásokat.
Filep Mária, a kiállítás társrendezője a Páneurópai Piknik ’89 Alapítvány képviseletében elmondta: a tárlat anyagának egy része megegyezik azzal, amelyet tavaly hasonló címmel Berlinben mutattak be. Tájékoztatása szerint a mostani tárlat az egykori magyarországi viszonyokkal, illetve a romániai menekültekkel és az erdélyi forradalommal kapcsolatos dokumentumokkal és fényképekkel egészült ki.
A múzeum egyik termében kialakított tárlat mintegy 25 tablón mutatja be az 1989. augusztus 19-i Páneurópai Pikniket, a magyar–osztrák határ áttörését és a szeptemberi hivatalos határnyitás első perceit, valamint a romániai forradalmat és falurombolást, a romániai és a kelet-németországi menekülttáborok életét, a berlini fal lebontását.
Filep Mária elmondta: a fotók egy részét annak idején Oláh Tibor és Matusz Károly, a Magyar Távirati Iroda Rt. fotóriporterei készítették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művésztelep: Idén is volt

Élénk a vendégjárás a városban. Pénteken és vasárnap nyílt képzőművészeti kiállítás Győrött.… Tovább olvasom