Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

A 10 éves fiút apja egy nadrágszíjjal verte halálra

Mentőhelikopterrel szállították kórházba a 10 éves Gábort dunaharaszti otthonukból, azonban az orvosok nem tudták megmenteni az életét. Apja egy nadrágszíjjal meg a kisfiút.

A 10 év körüli kisfiú vasárnap este, a kórházban halt bele sérüléseibe, ahová délután súlyos, életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel vitték be dunaharaszti otthonukból.

A 45 éves férfit vasárnap kihallgatták, annak részleteiről a rendőrségi szóvivő nem nyilatkozott.

Szalay László, Dunaharaszti polgármestere elmondta, hogy mivel az apa jelenlegi élettársa két kiskorút vitt a közös háztartásba, a tragédia kapcsán a jegyzőnek, illetve a gyámügynek meg kell győződnie arról, hogy az asszony gyermekei jó kezekben vannak-e, vagy ki kell őket emelni a környezetükből.

A polgármester hozzátette: mélységesen megrendítette őt, illetve munkatársait a haláleset, melynek esetleges előzményeiről nem volt tudomásuk. Talán azért, mert a gyermek nem Dunaharasztiba, hanem Soroksárra járt iskolába. A szomszédok, illetve a környéken lakók - akik közül többen vasárnap este gyertyát gyújtottak a tragédia helyszínén - sem tettek korábban bejelentést esetleges bántalmazásról - jegyezte meg Szalay László.

Az MTI tudósítója a halálos gyermekveréssel kapcsolatban a helyiektől azt hallotta, hogy a kis Gábor - akinek sérülésein állítólag még a tapasztalt rendőrök is elborzadtak - augusztusban lett volna 11 éves. Többen elmondták, hogy a fiú édesanyja szívbeteg volt, s körülbelül 6 éve egy szállodában öngyilkosságot követett el. A gyermek ekkor még óvodába járt, a szomszédok próbáltak „lelket" önteni belé. Több környékbeli lakos úgy emlékszik: ekkortól kezdett „furcsán" viselkedni a fiú, akit apja új élettársának beköltözése után szinte „bujtattak" a fürkésző tekintetek előtt. Néhány szomszéd szerint így, vagy úgy, de a kis Gábor nevelőanyját is felelősség terheli a történtekért.

Korábban:

Késő estig helyszíneltek a rendőrök abban a házban, ahol feltehetőleg olyan súlyosan bántalmazta egy apa a fiát, hogy a gyerek belehalt sérüléseibe. Beluzsárné Belicza Andrea közölte azt is, hogy az apa ellen halált okozó testi sértés gyanúja miatt folytatják az eljárást.

A 10 év körüli kisfiú a kórházban halt bele sérüléseibe, ahová délután súlyos, életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel vitték be dunaharaszti otthonukból. Információink szerint a gyermek hasba rúgta az anyját, ezért az apa szíjjal elverte.

A 45 éves férfi kihallgatása folyamatban van.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. piciszabi 2010. július 20. 20:54
  „Szia Kőmarad!
  Mindegy, hogy cigányok voltak az elkövetők, vagy sem, a lényeg, hogy példásan meg kell őket büntetni. A legnagyobb baj itt Magyarországon tényleg a jogrendszerrel van. Nem elég szigorúak a büntetések, túlságosan rövid ideig tartanak és eleve az is nagy hiba, hogy nincsen halálbüntetés. Amerikában például sokkal jobban működik az igazságszolgáltatás, ott már akár egyetlen gyilkosságért halálra ítélhetnek valakit, de az biztos, hogy nem két év múlva eresztik el a börtönben tanúsított jó magaviseletért illetve helyhiány miatt. Annak lenne visszatartó ereje szerintem. Aki egyszer már gyilkolt, az bebizonyította, hogy deviáns, antiszociális és ön-és/vagy közveszélyes. Az ilyen embereket örökre szeparálni kell a társadalomból, hogy ne okozhassanak még több bajt. Akár halálbüntetéssel, akár tényleges életfogytiglannal, akár munkatáborba szállítással.”
 • 57. Bernuska 2010. július 20. 10:28
  „Kedves Kőmarad!Nagyon sajnálom szegény áldozatot, remélem nem a rokonod volt.:(Az a baj, hogy ebben az országban bármi megeshet és a tetejébe még nincs is különösebb következménye.Valószínűleg tényleg az fog történni mint eddig is sok esetben:terelnek, ködösítenek,hallgatnak.Amikor nem nevezem meg melyik kisebbség
  tagja megerőszakolt és meggyilkolt Gadnán egy 88! éves idős nénit,olyanokat lehetett olvasni, hogy az egy k...a volt,meg csak rá kellett nézni hogy öltözködik, ő is hibás(88 évesen, még el is hisszük)!Ugyanilyeneket más áldozatokról is találunk, ha megnézzük a hírfórumokat.Sajnos amíg az áldozatok lejáratása a fő, és nem a bünösök megbüntetése, addig még rengeteg ilyen hírt fogunk hallani.:((((((((((((”
 • 56. kőmarad 2010. július 19. 19:15
  „Egy 69 éves vadkerti férfi az áldozat, a rendőrök keresik a gyilkost.

  Emberölés gyanúja miatt indított eljárást a Bács-Kiskun megyei rendőrség bűnügyi osztálya - tudtuk meg Mihályné Bornemisza Eleonóra sajtószóvivőtől.

  A szűkszavú tájékoztatás egyelőre annyit tartalmaz, hogy hétfőn reggel soltvadkerti lakásán holtan találtak egy 69 éves férfit. A helyszínelés és adatgyűjtés folyamatban van.

  Részletek később.

  Eddig az MTI híre. a <moderálva> helyszíni tudósítójától és informátorunktól megtudtuk, amit már mindenki tud Soltvadkerten: a tettes valójában már megvan, a gyanúsított két fiatal cigány. Ismét várjuk az emberjogi és ballib vészhangokat, de valószínűleg arra várhatunk, ahogy eddig is...

  Elképedve állunk ezen eset előtt is, az elhunyt ismerőseinek és hozzátartozóinak pedig részvétünket fejezzük ki.”
 • 55. juju78 2010. július 19. 17:39
  „Köszi moderálást.. Védjük csak szegény személyiségi jogait....”
 • 54. juju78 2010. július 19. 09:43
  „Ezt a minsősíthetetlen állatot a dutyiba.. <moderálva> Hadd érezze ő is, milyen a szíj másik oldalán!”
 • 53. ZIRET 2010. július 18. 18:28
  „moderálva>. Biztos vagyok benne, hogy a volt felesége sem véletlenül lett beteg és öngyilkos, bár elitélem azért amiért magára hagyta a kisfiát. A tanárnő aki a TV-ben nyilatkozott egy felelőtlen és ostoba nőszemély. Attól, hogy a gyerek nem panaszkodott az iskolában nem jelenti azt, hogy az apa azelött soha nem bántotta. Azt várta talán, hogy odamegy a tanárának panaszkodni? Ilyen estben inkább próbálják elrejteni a sérülésüket, hogy senki ne lássa, mert egyfelől szégyenlik, másrészt félnek is a következményektől ami ezek után várna rájuk otthon. Sajnos személyes tapasztalatom van ebben a témában. Biztosra veszem, hogy az apa az élettársa gyerekeit jobban szerette mint a sajátját, rájuk még csak rá sem szólt ha valami rosszat csináltak. Azt is kétlem, hogy a gyerek megrugta a nőt, de ha mégis akkor nagyon súlyos sérelem érhette amit nem tudott már tovább tolerálni. Az apának pedig, ha csak egy kicsit is rendes lett volna a saját gyerekével szemben, bármit is tett, akkor sem szabadott volna addig vernie amíg bele nem hal. Ebben az élettársa is éppúgy hibás, akinek mint anyának közbe kellet volna lépnie az első ütés után, hogy ennyi elég volt és ne tovább, de szerintem talán még bíztatta is a pasast, hogy verje csak. Szemét ribanc, tőle is elvenném a gyerekeit, nem érdemli meg az anyaságot. Sok szülő mindent megtesz, hogy gyereke lehessen de nem sikerül ők pedig agyonverik. A tanára szerint kitűnő tanuló volt, ami szintén azt bizonyítja, hogy nem volt problémás gyerek, hiszen még ilyen családban is tudott jó tanuló lenni. Nagyon sajnálom szegény kisfiút, bárcsak kimentette volna valaki abból a pokolból. Imádkozom, hogy a következő életében szerető, boldog családba szülessen bele.”
 • 52. yoros 2010. július 16. 19:40
  „Megérdemli, hogy a többi sittes hidegre tegye.”
 • 51. Bernuska 2010. július 16. 11:08
  „Felmerül egyáltalán az övé volt a gyerek??????Hihetetlen hogy valaki ilyet tegyen a saját gyerekével.(Természetesen épeszű ember senkiével nem tesz ilyet.)”
 • 50. Elektra 2010. július 15. 19:19
  „http://old.hirado.hu/magazin/cikk.php?id=239995
  Ezt olvassátok el. Igen róluk van szó. Szegény kiskölyök még nem tudta mi vár rá. Nekem ne mondja senki, hogy a nevelő anya nem tehet róla...”
 • 49. Bernuska 2010. július 14. 09:11
  „Szerintem a rendőrségnek ezek után nem ártana még egyszer utánanézni az anya öngyilkosságának...”
 • 48. piciszabi 2010. július 13. 23:50
  „Szerintem a legnagyobb bűnös itt az apa egyértelműen. A többi személy (vérszerinti anya, nevelőanya...stb.) lényegtelen. Ugyanis nemhogy egy apa, de egy normális ember sem tenne ilyet senkivel nemhogy a saját, egyetlen gyermekével. Akármit is mondanak neki, akármire próbálják rávenni, vagy bárhogy uszítják. Ha a gyerekemnek öngyilkos lett az anyja, még annál jobban kellene szeretnem, mint azelőtt, hiszen elég baj az szegénynek, hogy már nem él az anyukája. Az a gyerek egyedül rá volt utalva, teljesen és tökéletesen ki volt szolgáltatva neki, amivel ő borzalmasan visszaélt...Élve megnyúzatnám, vagy nyilvánosan kizsigereltetném.”
 • 47. quaestor 2010. július 13. 21:52
  „Vajon miért is moderáltak ki??? Hmmm... Mert azt írtam, hogy a talio elvét kellene visszahozni és alkalmazni jelen esetben véleményem szerint. Szörnyű rosszat írhattam...pedig jogos lenne.”
 • 46. mauz 2010. július 13. 21:27
  „Nadrágszíjjal szerintem a "halált okozó testi sértés" az első körben a megfojtás. A többit a fantáziátokra bízom.

  Kolompár a szomszéd , vagy nem Kolompár, mindegy. Agyonvertek egy gyereket, akinek az anyja négy évvel ezelőtt valamiért öngyilkos lett. (Egyébként ennyiből az anya is hibáztatható, mert magára hagyta a fiát a szarban... Ha az anya él, akkor talán a négy év alatt biztonságba helyezhette volna magát, és gyerekét is... Az apát ezekkel a szavakkal nem védeni akarom, de ebben a meccsben a már nem létező anya lett volna az, aki megfordíthatta volna az eseményeket...)”
 • 45. ideals 2010. július 13. 18:45
  „... én mindegyiken ki vagyok akadva. Az apján mert verte - milyen könnyen elbánt egy ekkora gyerekkel! - miért nem egy háromajtós szekrénnyel kezd el verekedni? - a nőn, mert képes volt végignézni, ahogy egy gyereket agyonvernek - sőt, előtte többször is vertek.. - sőt! még a nevelőanya "apukája" is végignézte többször is a gyerek bántalmazását. Beléjük se szorult egy fikarcnyi emberi érzés!! - mindegyik büntetést érdemel!!!
  A btk.-t ismerve, valóban a börtönlakók ítéletében lehet bízni.. - mert különben a bűnösnek "jogai" vannak. Csak az áldozatnak - jelen esetben a szerencsétlen gyereknek - nincsenek jogai!”
 • 44. piciszabi 2010. július 13. 16:49
  „A nevelőanyán vagytok kiakadva, komolyan? Teljesen mindegy, milyen, a kisfiút a saját apja(!) verte halálra, akármit is mondott neki a nő vagy akármit is csinált, egy emberi lény ilyet nem tesz! Hogy volt szíve hozzá? A saját kisfiát? Ráadásul ahogy olvasom a Blikkben aranyos, nagyon értelmes, kedves, szeretetéhes fiúcska volt. Mire végigolvastam a cikket, sírtam, annyira sajnáltam szegénykét. Arról nekem is van elképzelésem, mit csinálnék a pasassal. Azt hiszem a legmegfelelőbb eljárás a szép lassú karóbahúzás a számára. Bár erre nincs lehetőség, bízom a börtönben ülő honfitársaink találékonyságában.”
 • 43. accelerator 2010. július 13. 16:21
  „Jó helyre megy! Szíjat azt nem kaphat, de a nadrágját majd elrendezik...”
 • 42. RickCartman 2010. július 13. 15:49
  „tévében nyilatkozott a szomszédasszony (sose volt semmi baj, áldott jó ember volt stb, stb...), szerepelni akart, ki is íratta nevét a képernyőre: Kolompár Jánosné. No comment.”
 • 41. AntiFricc 2010. július 13. 14:38
  „"Apja egy nadrágszíjjal meg a kisfiút."
  Hogy?”
 • 40. kiscic 2010. július 13. 14:02
  „Fióka: azzal csak Ön járna rosszul, mert neki jogai vannak...”
 • 39. fióka 2010. július 13. 13:35
  „szeretnék az apukával 5 percet beszélni négyszemközt.(egy apuka)”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az LMP nem támogatja a gazdasági törvénycsomagot

Az LMP nem támogatja és a hétfői döntéshozatal során nem fogja megszavazni a gazdasági törvényhez… Tovább olvasom