Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

VOLT: több sztár és színpad, nagyobb kényelem

A soproni Lövér kempingben már az utolsó simításokhoz érkezett a holnap nyitó VOLT Fesztivál építési munkája. A szervezők minden eddiginél több látogatóra készülve sokkal jobb látvány- és hangtechni- kát, még több helyszínt, sztárt és nagyobb kényelmet ígérnek.
Több mint tíz napja közel ezerötszázan dolgoznak azon, hogy holnap délben megnyithassa kapuit a 14. VOLT Fesztivál. Sopron négy napig nemcsak Magyarország, de a környező országok könnyűzenei központjává is válik. A szervezők a tegnap tartott bejáráson bemutatták a programhelyszíneket és elmondásuk szerint bíznak abban, hogy ezúttal az időjárás is kegyeibe fogadja a rendezvényt.
– A korábbi kilenc helyett most tizennégy hektár szolgálja a VOLT-ra érkezők kényelmét – mondta el Lobenwein Norbert szervező. – A legnagyobb beruházás a közlekedéssel kapcsolatos: a kempingben négyszáz méter hosszú bazaltborítású út épült. Ez alkalmassá teszi a rendezvényt arra, hogy az időjárástól függetlenül könnyen megközelíthetők legyenek a helyszínek. Az új utaknak köszönhetően csökken a fesztivál területén az autóforgalom, a színpadok és a vendéglátóegységek nagy része ugyanis egy külső útról is megközelíthető. A rossz időre is készültek: a nagyszínpad küzdőterét műanyag járólappal borítják, és szinte minden más színpad küzdőtere fedett lesz.
A megnövelt méretű fesztivál jelentősebb elvárásokat támaszt a technikai személyzet számára is. – Amíg egy átlagos lakás ellátásához huszonöt amper szükségeltetik, az idei VOLT közel ötezer amperrel működik – tette hozzá a szervező. A technikai stáb harminckét tonna elektromos eszközt szállított a helyszínre.
Fülöp Zoltántól, a másik házigazdától a Kisalföld azt is megtudta: a hang- és fénytechnikával a legnagyobb sztárok is elégedettek lehetnek. – A világ egyik legelismertebb hangrendszere, a Meyer Sound a nagyszínpad mellett további két helyszín hangját biztosítja – mondta el a házigazda. – A technika különlegessége, hogy a küzdőtéren érezhető hangteljesítmény maximális, míg a környező területeken a hang jóval kevésbé érzékelhető. Látványosnak ígérkezik a Djuice– Nokia Aréna színpadképe, ahol a háttérben egy húsz négyzetméteres ledfalat és több plazmatévét építenek fel.
– A fesztiválon ezúttal a világ hét országából, Angliából, az USA-ból, Mexikóból, Japánból, Ausztriából, Németországból és Spanyolországból húsz nemzetközi sztár lép színpadra – tette hozzá érdekességként Norbert.

– A legnevesebb fellépők közül többen egy mindennel felszerelt, alvásra, étkezésre is alkalmas busszal érkeznek.
Teljesíthetetlennek látszó igényekkel nem álltak elő a világsztárok. Jó néhányan legfontosabb kitételként jelölték meg, hogy az öltözőben nézhessék a vb meccseit.
Gyurcsány Ferenc a vidéki fesztiválok között elsőként a VOLT-ot látogatja meg szombaton.
A szervezők kérik a VOLT vendégeit, hogy lehetőség szerint busszal, taxival vagy gyalogosan közelítsék meg a fesztivál helyszínét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cipőt, ólomkatonát tessék!

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom