Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Vitray Tamás:

a rák nem válogat

Folytatás az 1. oldalról.

– Az emberek bizalmának köszönhetjük, hogy civil kezdeményezésként szervezetten vehetjük fel a küzdelmet a rákkal – folytatta Vitray Tamás. – Tudjuk és hisszük, hogy a vonatkozó statisztikák javulásában a megelőző- és felvilágosítómunkánk is szerepet játszik. Csak egy példa: az alapítvány égisze alatt létrehozott Támaszadó Szolgálatunkat felkeresők száma évenként szinte megduplázódik.
– Miképpen született a hangversenyek ötlete?
– Az elmúlt évben a kuratórium úgy döntött, koncerteket rendez azzal a szándékkal, hogy Budapesten kívül is megismerjék az immár kiemelkedően közhasznú társadalmi alapítvány tevékenységét. Hiszen a rák nem válogat, Budapesten éppúgy pusztít, mint vidéken. A tavalyi öt koncert sikere pedig arra indított bennünket, folytassuk ezt az utat. Megjegyzendő, hogy a „siker” szó alatt nem anyagi eredményeket kell értenünk, hiszen a rendezvények költségei mindig meghaladják a bevételeket, függetlenül attól, hogy ezek jótékony célú gálák. Ugyanakkor az ilyen alkalmak jó lehetőséget biztosítanak ahhoz, hogy sok ember előtt beszélhessünk alapítványunk céljairól, sokrétű tevékenységéről. Ezen túlmenően arra is számítunk, hogy elképzeléseinket támogatva többen alapítványunk javára ajánlják majd fel adójuk egy százalékát.
– Végezetül: milyen tervek foglalkoztatják?
– Több mint egy évtizeddel ezelőtt nyugdíjaztak, majd különböző feladatokra visszahívtak. Pillanatnyilag elnöki főtanácsosként működöm. A munka mindig is vonzott. Február hatodikával tízrészes dokumentumfilmet kezdek forgatni az idén ötvenéves Magyar Televízió történetéről. S hogy miképpen állok a könyvírással? Nyugdíjazásomkor fogtam a Fogam fehérje című önéletrajzi könyvem megírásához. A feléig jutottam, mert más feladatok lekötöttek. Két éve egy betűt nem írtam, pedig szeretném előbb-utóbb befejezni. Elröpült az idő, a 74. életévemben vagyok – olyan nagyon sokáig tehát nem várhatok vele...
A győri koncert február 8-án este hét órakor lesz a Richter Teremben. Az Emberarcok című gálaelőadáson fellép Tokody Ilona Kossuth-díjas, kiváló művész, Kállay Bori érdemes művész, Kézdi György Jászai-díjas, érdemes művész, Gerendás Péter Liszt-díjas művész, Fonyó Barbara, Berkes János, Teremi Trixi, Bozsó József, Maros Gábor, Káldy-Kiss András és a világbajnok magyar ugrócsoport. Az est házigazdája Vitray Tamás lesz, a rendezvényt Balogh József polgármester nyitja meg. Jegyek a Tourinform-irodában kaphatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most érdemes aranyba fektetni

Piaci szakértők szerint a következő időszakban is vonzó célpont lehet a biztonságos befektetési… Tovább olvasom