Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Világbajnok az óvári íjászok soraiban

A Magyaróvári Íjász Sportegyesület (MÍSE) tizenkét éve alakult meg. E sport szerelmesei mára a hazai élmezőnybe küzdötték fel magukat, sorra hozzák el az érmeket a rangos versenyekről és nem csak határainkon innen.
A hétvégén Ajkán rendeztek íjászversenyt, ahol – korántsem meglepő módon – ismét arattak az óvári indulók. Molnár József és Molnár Ferenc II. is a legfényesebb díjat érdemelték ki. A korábbi világbajnok, Lachmann István és Molnár Ferenc I. pedig ezúttal a harmadik helyen végeztek.
A Magyaróvári Íjász Sportegyesületbe jelenleg körülbelül 40-en tartoznak. A legfiatalabb tagjuk 9, a legidősebb 62 esztendős. A sportolók többsége nagyon aktív, amit az is mutat, hogy idén eddig már 49 versenyen képviseltették magukat – mondta érdeklődésünkre Vörös István. Az egyesületi elnöktől megtudtuk: az Ágfalván megrendezett világbajnokságon szeptemberben Molnár József ezüstérmet szerzett.
Az óvári íjászok évente két nagyobb megmérettetést szerveznek: az Íjász Turmixot tavasszal és ősszel is megtartják, legutóbb kétszázan vettek részt e rendezvényen. A környéken erre a legmegfelelőbb helyszín a Babosmajor Halásziban. Idén mozgássérültek számára is szerveztek íjásznapot, ahol az érdeklődők betekintést nyerhettek abba, hogy kerekes székből miként lehet űzni ezt a sportot. Márciusban egy jótékonysági versenyt is életre hívott az óvári egyesület, melynek bevételéből, a nevezési díjakból és az adományokból a dévai árvákat támogatták.
Augusztusban az országos bajnokságon a 3D szakágban Molnár József, Molnár Ferenc II. és Lachmann István is első helyezett lett. A szeptemberben megtartott terepszakágversenyen Lachmann István és Molnár Ferenc I. a második díjat söpörte be. Az utánpótlás terén is komoly eredményt értek el az óvári fiatalok. Vida Máté az első, Mitró Tamás a harmadik helyet szerezte meg korcsoportjában az országos bajnokságon.
Az íjászok vasárnaponként jó idő esetén a kiserdőben edzenek, itt az érdeklődők megtalálhatják őket. Télen pedig egy pozsonyi iskola termébe járnak ki. Az egyesület főként a városi és a megyei önkormányzati támogatásokból és pályázati pénzekből gazdálkodik, jövőre a megszorítások következtében ők is minden bizonnyal alaposan megérzik a finanszírozás csökkenését, jegyezte meg az elnök. Az óvári íjászok azonban lelkesen készülnek a 2007-es versenyekre is. Szeretnék tovább emelni az Íjász Turmix rendezvény színvonalát, és a két különböző típusú világbajnokságról – Svájcból és Sopronból – is éremesővel szándékoznak hazatérni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

300 készítményt lehet januártól patikán kívül is árusítani

Mintegy 300 készítményt lehet januártól patikán kívül is árusítani - közölte az Egészségügyi… Tovább olvasom