Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Végtörlesztés: csak ha 180-as frank, és 250-es euró alatt vette fel

Akik 180 forintos frank-, illetve 250 forintos euró árfolyam feletti kurzuson vették fel devizahitelüket, azok nem élhetnek a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével.
Akik 180 forintos frank-, illetve 250 forintos euró árfolyam feletti kurzuson vették fel devizahitelüket, azok nem élhetnek a kedvezményes végtörlesztés lehetőségével - tudta meg a kormány szerdai döntését a Magyar Nemzet és az origo.hu internetes hírportál. Az újság csütörtöki számában a kormány szerdai ülésén született döntésről azt írja, hogy ezeknek a devizahiteleseknek új megoldást dolgoz ki a kabinet.

Csak azok élhetnek a rögzített árfolyamon történő, egyösszegű végtörlesztés lehetőségével - olvasható a Magyar Nemzetben -, akik 180 illetve 250 forinton, vagy ez alatt vettek fel devizahitelt. Az origo.hu hírportál információi szerint a kormány azzal érvel: "nyerészkednének" a hitelkiváltással azok, akik a rögzített árfolyam felett vettek fel devizahitelt és végtörleszthetnék azt.

Az internetes portál emlékeztet arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank havi átlagos svájci frank árfolyama "nagyjából 2009 januárja óta volt magasabb, mint 180 forint, kivételt képez a 2009 júniusától szeptemberig terjedő időszak, akkor néhány forinttal volt 180 alatt az átlagárfolyam".

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. miracle 2011. szeptember 16. 15:45
  „turpiúrfi
  "Aki 20 éves suzukival jár, nem azért teszi, mert vehetne új bmw-t is, csak inkább másra költi a pénzt, hanem mert arra futja."
  Nem, pont arról van szó, hogy erre SEM futja. Buszbérletre futja, meg biciklire. És akkor nem az kell legyen a reakció, hogy de csakazértis, mert a szomszédnak is van, aztán majd megsegít a zállam. Ennyi erővel nyugodtan vehetne BMW-t is ugyanezzel a dumával: sajnos Rolls Royce-ra nem futotta...
  oPTiKa
  jól leírta. Majd akkor lehet a bajban is osztozni, ha a nyereségben is akar osztozni. Amíg 130 Ft volt a CHF addig is mehetett volna helyette 180-on a törlesztés, a különbözet meg a többieké? Á, az tetszett ugye így, hogy az egész megmaradt neki. Most meg mikor ég a ház, fizesse más, igaz?”
 • 57. okostojas007 2011. szeptember 16. 10:05
  „mivel állami segítséggel lehet végtörleszteni ezért nyilvánosságra kell majd hozni a 180. chf - s kedvezményezettek
  ( megsegítettek ) névsorát ...
  minden rövidlátó kolléga látni fogja azt amit már most mi tudunk ...”
 • 56. meteor* 2011. szeptember 16. 09:46
  „Olyan szep az euro, nekem úgy tetszik! Csak kar hogy 50 Euro felett semmit nem ért a bankjegyek kinyomtatasa. Kissebb vásárlások eseten meg az 50-est is van aki nem akarja bevenni. Vagy ami! Múltkor azért büntettek meg 45 euroval, mert nem tudtam, hogy a villamos jegyautomata nem fogad el 50-est, én meg azt hittem, hogy a jegyem meg úgy is érvényes volt!”
 • 55. oPTiKa 2011. szeptember 16. 09:17
  „igor07, nem kérdezik meg - és pont ez a baj...”
 • 54. oPTiKa 2011. szeptember 16. 09:16
  „A vihar a svájci frankos hitelek körül kb. olyan, mint a mezögazdaságban: Ha jó a termés, akkor Magyarországon a termelö jól zsebrevágja (és elkölti) a hasznot, ha rossz a termés, akkor meg állami támogatásért kuncsorog.
  Tölünk nyugatabbra ez úgy müködik, hogy ha jó a termés, akkor félreteszik a nyereség egy részét, hogy majd ha rossz lesz, ne legyen gond.

  Ha belegondoltok, ugyanez történt a hitelekkel is: Ugyan nincs pénzem, de nekem kell egy lakás/ház/autó - felveszek hitelt, nem olvasom el az apró betüs részt. Amíg az én javamra változik a helyzet kussolok, a nyereséget zsebre vágom és elköltöm, de mihelyt az én szempontomból rosszabb lesz, nyújtogatom a kezem, hogy azok segítsenek, akiknek gyakorlatilag semmi közük sincs a hitelemhez, meg a hitelböl vett dolgaimhoz.

  Persze, a bajba jutottakon segíteni kell, de nem azok kárára, akik nem ugrottak bele egy ilyen konstrukcióba. (A számlát végül az adófizetök fogják megfizetni...)”
 • 53. pappe 2011. szeptember 16. 08:29
  „46-hoz: "MINDEN BALOS RÖVIDLÁTÓ KOLLEGÁNAK " Csak szólok, hogy a hitelt nem azért veszi fel az ember, mert balos vagy jobbos, esetleg marhára nem érdekli a politika. A hitelt általában azért veszik (vették) fel, mert akkor és ott erre lehetőségük volt valamilyen cél elérésének érdekében! Jah: és nem csak a balosok között van rövidlátó, mert amúgy rengeteg szemüveges embert látni úton-útfélen! :)))”
 • 52. Lobbo71 2011. szeptember 16. 08:26
  „"Én arról a több százezer emberről beszélek aki már sajnos bedőlt!"

  Akkor zöldségeket beszélsz, mert messze nincs több százezer bedőlt hitel.”
 • 51. Contar 2011. szeptember 16. 08:13
  „A másik pedig itt:
  48. igor07: "Nekem nem az árfolyamingadozással van bajom hanem hogy már 4 x emelt a bank kamatot! "
  Ez viszont már a bankfelügyelet, illetve az állam sara!”
 • 50. Contar 2011. szeptember 16. 08:10
  „Itt az egyik igazság:
  39. pancser: "Amúgy meg azért is pofátlanság a végtörlesztés módja, mert akik ki tudják fizetni egy összegben a hitelt azokat éppen nem kéne támogatni!"
  Erről a Posta-maci jut az eszembe: vegyél fel nálunk hitelt x %-os kamatra, és helyezd el ezt az összeget itt nálunk 2x %-os betétként !”
 • 49. turpiúrfi 2011. szeptember 16. 07:59
  „"Jó volt ugye fogyasztani, abból a 20 eFt/hó-ből, ami többletként - hozzám képest - a zsebedben maradt!! "

  NA itt azért el van tájolva a kolléga... ugyanis a devizahitelesek zöme nem azért vette fel devizában, mert jaj de buli, hanem mert azt tudta megfizetni. Tehát nem maradt a zsebében az emlegetett 20e pénz, mert az sosem volt meg. Aki 20 éves suzukival jár, nem azért teszi, mert vehetne új bmw-t is, csak inkább másra költi a pénzt, hanem mert arra futja.”
 • 48. igor07 2011. szeptember 16. 06:30
  „47. pancser
  Én vagyok eltájolva?Had kérdezzek valamit: Onnan hogy befizetted megkérdeznek hogy hova rakják az "ADÓDAT" mert te vagy szerintem az egyedüli ha így van. Ez a gyenge ember 3 éve fizeti a dupláját napra pontosan csuszás nélkűl 2 gyerekkel! Én arról a több százezer emberről beszélek aki már sajnos bedőlt! Én fizetem ameddig tudom ha már nem megy akkor vigye a bank! Én leszek számÍtásaim szerint a 350000.
  Nekem nem az árfolyamingadozással van bajom hanem hogy már 4 x emelt a bank kamatot! Azért megnéznék 1-2- forinthitelest ha a kamatot felvinnék 10 % ról 20 % ra milyen "CSENDBE" lennének!”
 • 47. pancser 2011. szeptember 15. 23:22
  „"igor07"! Nagyon el vagy tájolva. Az adó elköltéséhez mindenkinek köze van aki fizeti. A másik meg az, hogy aki elcseszett valamit az ne akarja mással megfizettetni a ballépése árát. Igaz jellemző emberi gyengeség, hogy a rossz számítást senki nem akarja beismerni hanem inkább a bankokra mutogat. A bankok ez ügyben, ami a svájci frank értékét illeti ártatlanok. Mindenki okolja saját magát!”
 • 46. rommel 2011. szeptember 15. 21:37
  „MINDEN BALOS RÖVIDLÁTÓ KOLLEGÁNAK KIVÁNOK 30 MILLIÓS SVÁJCI FRANK HITELT MUNKA NÉLKÜLI JÁRADÉKKAL !!!
  MINDJÁRT MÁS VÉLEMÉNNYEL LENNÉNEK !!!”
 • 45. igor07 2011. szeptember 15. 20:01
  „44.capr
  Kit akarsz "te" megmenti ? Az adót miután befizetted semmi közöd hozzá, aztán jöhetsz a bölcs szónoklatoddal!! lásd : vörösiszap? (pedig nem is állami cég") mégis fizetted vagyis fizették az adónkból! árvíz: miért nem kötött bítositást?? azt is kifizették !! Ezt is kifogják fizetni ha nem akarják hogy 600 ft legyen egy kiló kenyér mert azt neked is meg kell venned!!!(azoknak is akik semmivel sem tartoznak)”
 • 44. Capr 2011. szeptember 15. 18:03
  „Ne essetek már egymásnak. Ezt a törvényjavaslatot a végletekig ki fogják herélni. Azért mert ellenkezik minden gazdasági racionalitással, diszkriminál, visszamenőlegesen akar polgárjogi szerződéseket módosítani, nem felel meg az uniós szabályoknak és még sorolhatnám. Ezt Viktor is tudja, csak nem meri kimondani. Bedobott egy gumicsontot, lehet rágódni rajta. Valaki itt írta, hogy 40 eFt-vel kezdte a törlesztést, most meg 90 eFt-t fizet. No ezt hívják árfolyamkockázatnak. Amikor jómagam vettem fel lakáshitelt, akkor nekem is kb 40 eFt/hó törlesztéssel indult volna a CHF hitel, 60 eFt/hó-val a forinthitel. Tekintve, hogy 20 évet nem látok előre, illetve nem vagyok pénzügyi analfabéta, HUF hitelem van. Amikor TE 40-et fizettél én meg 60-at, "kiröhögtél", hogy mekkora lúzer vagyok. Jó volt ugye fogyasztani, abból a 20 eFt/hó-ből, ami többletként - hozzám képest - a zsebedben maradt!! Most, hogy én továbbra is 60-at fizetek, TE meg 90-et, akkor miért és mitől mentselek meg téged? Maximum önmagadtól...”
 • 43. okostojas007 2011. szeptember 15. 16:51
  „talán kényszerítette valaki azokat a parlamenti képviselőket akik nyakig eladósodtak devizában.
  mindenki a felelőtlen emberek ( jelenleg ők vezetik az országot ) dolgait emlegeti.
  156 fideszes + mszp - s + jobbikos + lmp- s képviselőnelk vam összeségében milliárdos tartozása ...nem kéne hozzájuk igazítani az életünket .
  ( kósa 240. ezer chf ... de gyurcsi is 15 milliót nyer ha végtörleszthet ..)
  és nekik is akkor kellet volna gondolkodniuk mikor felvették .....( infamousnak )”
 • 42. igor07 2011. szeptember 15. 16:47
  „39.Pancser
  Fizetek is! De ha már nem megy remélem hogy a te adódból segítenek a legtöbbet!”
 • 41. igor07 2011. szeptember 15. 16:42
  „34. Infamous
  Remélem a te családodba is van ilyen(vagy lesz) aki ennek issza meg a levét! Ilyen dumával ideállni neked biztos van hol laknod,vannak szüleid ,nagyszüleid,örököltél, segítettek, mert ha két kezeddel dolgoztál volna meg érte akkor nem lenne ekkora a szád!”
 • 40. miracle 2011. szeptember 15. 16:24
  „chihiro
  "arra nem gondoltok, hogy ha több százezer embernek bedől a hitele, akkor mi lesz? "
  De, megmondom mi lesz: legközelebb jobban meggondolja, hogy mit és mennyit vesz fel.
  Ezzel a javaslattal az a legnagyobb baj, hogy teljesen igazságtalan, pozitívan diszkriminál. Aki forinthitelt vett fel, vállalva - és persze kiszámolva! - hogy cserébe többet fizet, de tudja mennyit, annak nem sok kifizetni, azt miért nem sajnálja senki? Ővelük nem foglalkozunk, mert több eszük volt, de attól még ők is nagyon szívesen kapnának 1-2 millió kedvezményt! Vagy mindenkinek, vagy senkinek!”
 • 39. pancser 2011. szeptember 15. 15:44
  „Aki felelőtlenül eladósodott az fizessen. Minden bankban világosan, jól láthatóan ki voltak akkor is függesztve az árfolyamok, látható volt akkor is, hogy változnak. Az csak mese, hogy behúzták a csőbe. Mindenkinek lehetett volna forinthitele, csakhogy annak magasabb volt a kamata nagyságrendekkel.
  Amúgy meg azért is pofátlanság a végtörlesztés módja, mert akik ki tudják fizetni egy összegben a hitelt azokat éppen nem kéne támogatni!”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országvédelmi akcióterv - Aggodalmak Bécsből és Londonból, vita Budapeste

Az Osztrák Nemzeti Bank kormányzója és londoni piaci elemzők is a devizahitelek végtörlesztésével… Tovább olvasom