Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Van, aki télen kéri,

mert jó hőszigetelő

„ Eleve nem október és április közé kellett volna időzíteni az ablakok cseréjét, amikor a leghidegebb van” – írja egy olvasónk a győri Nádor aluljáróhoz kapcsolódó munkákról. Mások viszont kifejezetten most kérik a cserét, és nem ok nélkül...
A Nádor aluljáró építésével kapcsolatban a környéken – szakértői elemzések alapján, számos lakossági tájékoztató és egyeztető fórum után – összesen 428 lakásban a zajterhelt épületfronton ingyenesen hangszigetelőre cserélik az ablakokat. A témával lapunkban sokat és alaposan foglalkoztunk, ám mindig jönnek újabb észrevételek. Legutóbb január 25-i számunkban közöltünk egy levelet, amelyben olvasónk egyebek között azt írja, január 16-án hirtelen megjelentek a felmérők, és a cserére három időpontot (január 25–26–27-ét) adtak meg. Nem érti, miért éppen a legnagyobb hidegben kell ablakot cserélni, kihűteni a lakásokat...
A helyzet aztán gyorsan tisztázódott. A kivitelező Integrál-Alkán ügyvezető igazgatójától, Perjés Zoltántól megtudtuk, olvasónknál az ablakcsere nemhogy elhalasztódott volna a nagy hideg miatt, hanem inkább hamarabb, mindjárt a levél megjelenése után megtörtént... De ez nem egyedi eset. Vannak ugyan, akik halasztást kérnek, s arra is van mód. Ha esetleg a lakó valakitől más információt kap, az bizony nem teljes.
A program szereplői közül aki kimarad (például betegség, utazás vagy más miatt), az természetesen nem végleg marad ki. Sokkal jellemzőbb két másfajta eset. Többen voltak, s vannak folyamatosan, akik korábban azt mondták, ők nem élnek az ingyenablakcsere lehetőségével, ne bolygassa meg lakásukat, életvitelüket semmi. Aztán hallva mások jó tapasztalatait, mégiscsak kérik a cserét (amit el is végeznek náluk, hiszen eredetileg jogosultak voltak rá). Vannak, akiknek csupán a téli időpont nem tetszett, aztán máshogy döntöttek: jöjjenek csak a szerelők. Ezek az ablakok ugyanis nemcsak a zajtól védenek, hanem kiváló hőszigetelők is. Hatásuk érezhető a tél hátralévő részében a csökkenő fűtésszámlákban. Ezért érdemes vállalni, hogy a csere egy-két órájára kihűl a lakás néhány helyisége.
A cég egyébként elérhető bármiféle gonddal, kérdéssel a felmérő lapon szereplő telefonszámon. Az összesen 428 lakásnak több mint a felében már elvégezték az ablakcserét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonegy induló

Olimpia

Huszonegy versenyzőt nevezett a Magyar Olimpiai Bizottság a február 10-én… Tovább olvasom