Kisalföld logö

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -3°C | 4°C

Szabályos kátyúzás ez Koroncón?

Koroncó területén, a Győri úton, a fehérneműüzem előtt kapta lencsevégre olvasónk az állami közútkezelő kátyúzási munkálatait. A látott technológiai folyamat: megáll az autó, híg aszfalttal megtöltik a vízzel teli kátyút, majd kétszer-háromszor ráhajtanak a betemetett lyukra. Olvasónk úgy tudja, az előírt technológia szerint a kátyút ki kell takarítani, gyorsvágóval kivágni az aszfaltot, míg szilárd felülethez nem érnek (mintegy 10 centiméterre) és szárítóval (gázperzselővel) teljesen szárazzá, pormentessé kell tenni, mielőtt a gödörbe a forró kátrányt beleöntenék. Ezután erre kellene rakni az aszfaltot, majd géppel megfelelőre tömöríteni.

Olvasónk szerint a lefényképezett munka nem egyedi, sajnos így javítják nálunk az utakat. – Az eredmény 2–3 hónapnál tovább nem tart ki, ezért nem végzünk soha az útjavítással. Az állam, az önkormányzat milliárdokat fizet ki a nem megfelelő munkáért. Valakinek, valakiknek talán nem az az érdeke, hogy egyszer, de rendesen végezzék el az útjavítást? – kérdezi.
A Magyar Közút Kht. válaszában emlékeztetett: az országos közutakon a forgalomra veszélyes burkolathibák javítását a 6/1998. számú KHVM-rendelet szabályozza. Téli időszakban a társaság az ilyen hibákat hideg emulziós keverékkel javítja. A képen látható tömörítésre ideiglenesen, a tömörítőeszköz meghibásodása miatt kényszerültek. Hangsúlyozták: a bedolgozott téli burkolatjavító keverék jellegénél fogva a forgalommal tovább tömörödik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyanyelvi verseny

A kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola a Vörösmarty-napok… Tovább olvasom