Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Sopronban is MikulásGyár

Magyarország legnagyobb jótékonysági akciója, a Mikulásgyár idén Sopronban is megtalálható. A MikulásGyár fogadja a lakosság ajándékait, és azonnal továbbítja a rászorulóknak a Magyar Vöröskereszt és az UNICEF segítségével.
Magyarország legnagyobb karácsonyi adománygyűjtő akciója, a MikulásGyár idén Sopronban is megtalálható. Hétfőtől egészen december 17-ig a Sopron Plazában délelőtt tíz és este nyolc óra között várják azokat a névtelen adományozókat, akik édességet, tisztálkodó- és higiéniás szereket, mesekönyveket ajánlanak fel a rászorulóknak.
– A legnagyobb szükség talán a tartós élelmiszerekre, játékokra van, de bármilyen, mások által használható ajándékot elfogadnak a helyszínen – mondta el a Kisalföldnek Gráczol Hajnalka, a Vöröskereszt soproni szervezetének vezetője. – A jótékonysági kezdeményezés célja, hogy karácsony közeledtével ajándékozásra bírja a névtelen adományozókat. Az ajándékot nem szükséges becsomagolni, mert azokat a munkatársak csoportosítják, és így szállítják el a soproni és környéki rászorulókhoz.
A tavalyi – budapesti – adományok és a lakosság reakciója a szervezők minden várakozását felülmúlta, a MikulásGyár nyitva tartása alatt tízezer doboznyi adomány gyűlt össze. A MikulásGyárba tavaly csaknem száz kilogramm szaloncukor, tízezer kilogramm mosószer, 32 karton ropi és több ezer mesekönyv érkezett. Az adományokból összesen közel húszezer fő részesült.
Gráczol Hajnalkától azt is megtudtuk, nemcsak ajándéktárgyak adományozóit várják a helyszínen, hanem december 16-án azokat is, akik véradással szeretnének segíteni embertársaikon. Erre jövő szombaton 10 és 18 óra között nyílik lehetőség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

borsodi liga

KAPOSVÁR–BP. HONVÉD 1–2 (1–1). Gsz.: Alves (45+1.), ill. Disztl D. (11.), Koós… Tovább olvasom