Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Örmény részről további örmény-magyar kapcsolatokat mondtak fel

Örmény részről hétfőn a kapcsolatok újabb formáit mondták fel annak kapcsán, hogy Magyarország kiadta Azerbajdzsánnak az örmény katonatársa, Gurgen Markarján megöléséért életfogytiglanra ítélt Ramil Safarov azeri katonatisztet.
Az örmény rendőrség visszahívta tíz tisztjét, aki az Egyesült Államok jereváni nagykövetségének közvetítésével került az FBI-segédlettel létrehozott budapesti nemzetközi rendőrakadémiára - jelentette az arka örmény hírügynökség internetes oldalán.

Vlagyimir Gaszparján, az örmény rendőrség parancsnoka erről levélben értesítette John Heffnert, az Egyesült Államok jereváni nagykövetét. "Az örmény rendőrség küldöttsége a kialakult körülményekre való tekintettel nem maradhat annak az országnak a területén, amely elutasította az ítéletet, és üzletet kötött az azerbajdzsáni hatóságokkal" - írta a parancsnok.

Hajk Melikján, a fiatal zongorista nemzedék egyik nemzetközileg legelismertebb tagja lemondta október 23-ra Budapestre, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre tervezett, magyar és örmény zeneszerzők műveiből összeállított koncertjét - jelentette a panarmenian.net internetes hírportál.

Menedzsere szerint a művész sértőnek tartja a magyar hatóságok örmény néppel szembeni méltatlan és lealacsonyító lépéseit, s úgy érzi, nem lenne képes méltón, a tőle megszokott színvonalon szerepelni Budapesten, ahol Bartók Béla, Ligeti György, Kurtág György, Farkas Ferenc, illetve Tigran Manszurján, Arno Babadzsanján és Aram Hacsaturján műveit akarta játszani. Melikján megváltoztatta novemberi jereváni fellépésének kizárólag magyar szerzők műveiből álló programját is. Az eredetileg tervezettek helyett valószínűleg amerikai műveket fog játszani.

A panarmenian internetes hírportál szerint a magyarországi örmény önkormányzat Szerzs Szargszján örmény államfőhöz írt levelében kért magyarázatot arra, hogy az örmény diplomácia miért nem cselekedett megfelelően, miért hagyta figyelmen kívül az önkormányzat figyelmeztetéseit arról, hogy Magyarország Ramil Safarov kiadására készül.

Olvasóink írták

 • 3. Lone_wolf.. 2012. szeptember 04. 22:00
  „Helyette majd Selmeciki sztriptizel , utána fogorvosa tart előadást "miért nem sikerült" címmel. :)))”
 • 2. load 2012. szeptember 03. 20:51
  „Nem is értem ezeket a vehemens reakciókat, hiszen Semecziki Gabriella már tegnapelőtt azt mondta, hogy "A Fidesz teljes mértékig azonosul a kormány hivatalos álláspontjával, az ügyben minden a nemzetközi jog szabályainak megfelelően történt. Ez egy nemzetközi jogilag rendezett és lezárt ügy"
  Tehát, le van zárva.
  Nem is értem az egészet.
  Mi az, hogy csak úgy lemondanak egy koncertet!”
 • 1. vonLichthofen 2012. szeptember 03. 18:30
  „Látod Vktor, ez is a baromságod miatt van.
  Már rendeltem két jegyet a koncertre, már kivasaltattam az öltönyömet és nyakkendőmet az eseményre, erre te beleköpsz a levesembe.
  Remélem intézkedsz /ha addig még hivatalban maradsz/ hogy meghívod az Israeli Phylharmonikásokat, hogy helyettesítsék a fiatal és rendkívül tehetséges örmény zongoraművészt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos motorosbaleset a Hűvösvölgyi úton

Fának csapódott és meghalt egy motoros hétfő délután a fővárosban, a II. kerületi Hűvösvölgyi… Tovább olvasom