Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Orbán Viktor: Magyarország készen áll a tárgyalások megkezdésére az EU-val

Orbán Viktor miniszterelnök levélben tájékoztatta szerdán José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét arról, hogy Magyarország készen áll a tárgyalások megkezdésére az Európai Bizottsággal és a Nemzetközi Valutaalappal egy elővigyázatossági hitelmegállapodásról.
A miniszterelnök értesítette Barrosót arról is, hogy nem jelöl harmadik alelnököt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetésébe mindaddig, amíg nem jár le Simor András elnök mandátuma.

Orbán Viktor ugyancsak tájékoztatta az Európai Bizottság elnökét azokról az intézkedésekről, amelyek az Európai Bizottságnak, az Európai Központi Banknak és a Nemzetközi Valutaalapnak a magyar jegybanktörvényhez fűzött megjegyzései nyomán történtek.

Értesítette egyebek mellett arról, hogy az EU-ban Magyarország ellen indított kötelességszegési eljárás kapcsán a kormány két törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek. Ezek közül azt, amely szerint nem kerül sor az MNB és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) összevonására, az Országgyűlés már el is fogadta. Másik indítványával a kormány módosítani kívánja a jegybanktörvényt. A parlament várhatóan hamarosan elfogadja a módosításokat, biztosítva ezzel a kötelességszegési eljárás során felmerült összes kérdés megfelelő kezelését.

A miniszterelnök kitért a levélben arra is: arra számít, hogy a gazdasági kérdésekért felelős parlamenti bizottság elnöke kijelenti, hogy a jegybankelnök mandátumának lejártáig nem kezdeményezi újabb tag kinevezését a Monetáris Tanácsba.

Olvasóink írták

 • 3. Primax 2012. június 20. 21:24
  „" Ha az IMF visszajön, én el". ( Orbán Viktor, 2011. november 15. )
  Most meg : "készen áll"...hmmmm...
  Mire ?
  Az "elmenésre"...?
  Mert az lenne az igazán karakán és becsületes dolog.
  Az "emberakinemhazudottsoha" jelzőt, melyet ö ragasztott saját magára, most - már - ne is firtassuk...”
 • 2. embertelen 2012. június 20. 20:33
  „Orbán Viktor már könyörögve készen áll a tárgyalásokra, csak még az EU nem. Meg fogják vele várni 2014-et és ezzel fogják megbuktatni ezt a saller, meg kokiosztó hazug diktátort. Orbánnal együtt bukik a fidesz is, meg buknak a kereszténydemokraták is, ha időben nem észlelik a veszélyt, és nem fognak Orbán mögül kihátrálni. Ha ezt nem teszik meg, akkor úgy fognak járni, mint az mszp Gyurcsánnyal, együtt fognak bukni. Aki ezt nem hiszi, annak azt mondom, hogy még nem volt olyan 2/3 ami egyszer ne tűnt volna el a föld színéről. A hazugok előbb-utóbb bukni fognak, Orbánnak is ez lesz a sorsa!”
 • 1. kotorék 2012. június 20. 19:25
  „A pávatáncot már eljártuk?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megrendeli a főváros a BKV-tól a hajószolgáltatást

Megrendeli a BKV-tól a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a hajószolgáltatást, a három járat… Tovább olvasom