Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

MSZP: újra rendezni a viszonyokat

Magyarországon egy sor dolgot másképp kell csinálni, újra kell rendezni a viszonyokat, az egyéni és a közfelelősséget, s bár bonyolult és nehéz időszak következik, folytatni kell a „bátor és teljesítményelvű reformokat” – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szocialista párt önkormányzati kampánynyitóján.
Gyurcsány Ferenc mintegy ötvenperces, történelmi példákat felvonultató, az ellenzéket bíráló, illetve ábrákkal, grafikonokkal illusztrált beszédében úgy fogalmazott: Magyarországnak el kell döntenie, mit akar. „Az ország abban a hitben él, hogy 1990-ben egyszer megváltoztattuk a rendszert, és készen van” – mondta a miniszterelnök. Hozzátette, ma nincs más út, mint „egy sor dolgot másképp csinálni”. Gyurcsány Ferenc kitért arra, hogy míg 2002-ben növekedett az állam szociális szerepvállalása, a következő négy év nem erről szól majd. Most meg kell állni erőt gyűjteni, mindenkinek hozzá kell tenni valamit a közös ügyhöz, új egyensúlyt kell teremteni a magánboldogulás és a közjó között – mondta.
Gyurcsány Ferenc feltette a kérdést: miért kell fizetni az egészségügyért? Nem fizetni kell a szolgáltatásokért, hanem azt közösen ki kell fizetni – adta meg a választ. A kormányfő elmondta, egy évben 1500 milliárdot „fizetünk egészségügyre”. Ebből 1200 milliárd forintot „fedezünk a járulékokkal, vagyis a számlának csak a nyolcvan százalékát fizetjük ki”. Kiemelte: a kabinet több lehetőség közül választotta azt a megoldást, hogy mindenki tegyen hozzá az összeghez, de nem háromszázmilliárdot. „Ennek a tizedét jelenti az, amit most csinálunk” – jegyezte meg. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó percben hibáztak Csornán

Tovább olvasom