Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Matolcsy: Magyarország pénzügyi szabadságharcot vív

Matolcsy György szerint Magyarország pénzügyi függetlenségi és gazdasági szabadságharcot folytat, amelynek első lépése az IMF "kipaterolása" volt, a második a Széll Kálmán Terv, amellyel az ország méltósága állhat helyre a világban.

A nemzetgazdasági miniszter a Széchenyi Klub keddi budapesti ülésén úgy vélte, hogy Magyarország legnehezebb, legkockázatosabb hadjáratát vívta meg, kevesen vélték ugyanis úgy, hogy van élet az IMF nélkül. "Megtettük és jól jártunk, saját utunkon, saját ütemezésünkben tudjuk csökkenteni az államadósságot" - mondta. Élet-halál harcnak nevezte az IMF-fel folytatott küzdelmet és úgy fogalmazott: a Nemzetközi Valutaalappal nem lehetett volna használni a bankadót, a válságadókat, nem "tudtuk volna a nyugdíjrendszer reformját folytatni".
Az államadósság csökkentésben való civil részvétel és összefogás pedig további védelmet jelent - tette hozzá.
Az államadósság csökkentése érdekében indult civil összefogást is szabadságharcos mozgalomnak nevezte a miniszter és emlékeztetett arra, hogy Magyarország optimista, méltósággal vállalható Széll Kálmán Tervének végrehajtásával 2014 végéig az államadósság szintje a GDP 65-70, 2018-ra pedig 50 százalékára csökkenhet. Szavai Szerint az, hogy az 50 százalékos szintet az alaptörvény is rögzíti hatalmas erőt ad, "a gazdasági szabadság, a pénzügyi függetlenség garanciája", amely mögött erkölcsi megfontolás áll.
Az elmúlt tíz évben mindössze 40 ország tudta csökkenteni az államadósság szintjét, Magyarország nemhogy nem tartozott közéjük, de a 20 leggyorsabban eladósodó ország csoportjába tartozott. A következő tíz évben 30 ország tudja majd mérsékelni az államadósságot. Ha sikerül a Széll Kálmán terv céljainak megvalósítása Magyarország az első tíz ország között lesz - mondta a miniszter. Ma még azonban az ország a gazdasági fordulat legelején áll, még nem történt meg a beruházási, a foglalkoztatási és a növekedési fordulat. Az ipari export és a beruházások nőnek, az építőipar azonban még a trendforduló előtt áll - tette hozzá. Matolcsy György szerint ugyanakkor az első biztató jeleket már lehet láthatók, és hangsúlyozta, hogy sikereket csak összefogással lehet elérni, ezért a kormány nevében köszönetet mondott az államadósságot csökkentő civil felajánlóknak.
A rendezvény vendége Rédly Elemér Győr-Szabadhegy plébánosa, a Győri Hittudományi Főiskola tanszékvezető tanára, az államadósság csökkentő alap ötletgazdája és elindítója hangsúlyozta, hogy döntésének nem voltak politikai okai és jelezte, hogy már befizette az általa felajánlott 1 millió forintot. Mint mondta, a kisemberek adománya erkölcsi megújulást is elindíthat, amely nélkül a gazdasági irányváltás sem lehet sikeres.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. load 2011. május 10. 07:40
  „Akit érdekel, hogy mindezt hogyan látja egy - MSZP közelinek egyáltalán nem nevezhető - közgazdász, az olvassa el Csaba Lászlóval készült interjút!
  Ő nem túloz.
  A helyzet tényleg ennyire siralmas.
  http://hirszerzo.hu/profit/20110508_csaba_laszlo”
 • 29. calico 2011. május 05. 10:41
  „EZ A HARC LESZ A VÉGSŐ...”
 • 28. zeta62 2011. május 05. 00:15
  „Boli.

  Igaz, hogy így drágább, nem is kicsit, de cserébe simán le lehet nyúlni, nem ellenőrzi senki a felhasználását, mint az imf kölcsönét!”
 • 27. Boli 2011. május 04. 21:54
  „"Magyarország márciusban dollárban jegyzett világkötvényeket bocsátott ki tízéves és harmincéves lejáratra, összesen 3,75 milliárd dollár értékben. A tízéves lejáratú 3 milliárd dolláros kötvény kibocsátási ára 99,062 százalék, évi kamata 6,375 százalék, kibocsátási hozamfelára 3,10 százalékpont a hasonló lejáratú amerikai kincstárjegy hozama fölött, azaz összesen 6,504 százalék. A harmincéves, 750 millió dolláros kötvény kibocsátási ára 98,084 százalék, évi kamata 7,625 százalék, kibocsátási hozamfelára 3,30 százalékpont a hasonló lejáratú amerikai kincstárjegy hozama fölött, azaz összesen 7,791 százalék." Remek... A gazdasági szabadságharcosaink... Végül is hol lesznek ők már, amikor majd ezt kell visszafizetnünk! Az a rohadék, kizsákmányoló IMF meg 3-4 % kamattal adja a zsét... Mi megoldottuk OKOSBA! Meg hát, elvtársak!”
 • 26. alacska 2011. május 04. 14:07
  „"Túrabakancs" ! vesd le a bakancsodat - mezitláb talán normálisabban tudsz gondolkodni ! Az MSZP-ben is voltak gátlástalan alakok- de ne általánosítsunk. Belőled a bősz gyülölet beszél! Most jobb ? - mert jobban kiszipolyozzák az embereket! Maguknak csináltak egykucsos adót, luxus autókkal furikáznak, eszméletnyi pénzeket vesznek fel... , s közben a kisembereknek elvették a nyugdíjmegtakarításukat, elveszik az adójóvőáírást, lecsökkentették vagy elvették a cafetériát, új dolgozóknak hátrányos munkajogi szabályokat alkotnak, a környező országok közül legmagasabbak az üzemanyag árak, nagy mértékben emelkednek az élelmiszer árak,s nem beszélve arról, hogy ennek ellenére harmadát, negyedét keresik az osztrák béreknek. ... s sorolhatnánk tovább a "zemberek" megnyomorítását. Ezek után még mi adjunk az államadósság csökkentésére ! No nem komoly!!!”
 • 25. annobon 2011. május 04. 08:24
  „Matolcsy a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemi végzettségével már csak tudja a tutit. Igaz, hogy anno MSzMP-tagsága alatt biztos járt némi "fejtágításra"!”
 • 24. zeta62 2011. május 04. 07:49
  „9. Fefe72 2011.05.03. 18:22
  "A jobbik meg részeges masírozó izomagyúakkal akar rendet tenni."

  Az általad masírozó majmoknak titulált hazafiak részt vettek a gátszakadás utáni mentésben Kolontáron és környékén, fizetség nélkül, szabadidejükben. Te és a többi fröcsögő hol volt? A barna bőrű bűnözőktől terrorizált lakosság megsegítésére járőröznek a kistelepüléseken, ahol milyen érdekes, amíg ott vannak, nincs a mindennapos betörés, rablás, terror(ablakok téglával bedobása, a lakók éjszaka agyonverése, stb.) A rendőrség tehetetlen, a járőrök nem, ez is milyen érdekes? A rendőrök egy bűnözőt se tudtak kézre keríteni, de a járőrök eddig CSAk Hajdúhadházon öt betörést akadályoztak meg, a tetteseket visszatartva (ahogy a polgárőröknek kell) a rendőrség kiérkezéséig, akik a saját érdemüknek tüntették fel az elfogást, felső utasításra. A "rend"őrség nem tud járőrözni ember hiány miatt, de az aláírás gyűjtőket kreált okokra hivatkozva elhurcolja, és vérig van sértve, hogy a (még) független bíróság nem hajlandó bűnsegéd lenni.

  Egyáltalán miért is ,,rettegnek itt és mindenhol a Jobbik-tól?
  Mert a kommunista retorika 1919-ben ezt állította be minden jobboldali, nemzeti mozgalomról?
  Had idézzem a libsik által sokat emlegetett Romsics tanár urat a tanácsköztársaságról írt egyik művéből:
  ,, a magyar bal- és szélsőbaloldalon ekkor hatalmasodott el és vált napjainkig meghatározóvá az a felfogás, amely szerint minden jobboldali, nemzeti irányzat vagy csoportosulás eleve reakciós és ellenforradalmi. E jelzőkhöz majd a későbbiekben az antiszemita és a fasiszta is csatlakozik.
  Kialakult tehát egy ,,képzelt veszedelmekkel" riogató baloldali propaganda, ami viszont -Bibó István szavaival szólva- azért veszélyes, mert az ,,imaginárius veszedelmek[...] azáltal válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük."”
 • 23. Madarász 2011. május 03. 23:14
  „1. Tudod, fejétől bűzlik a hal.

  4. Nem is tudom, hogy kik akarják börtönnel bűntetni a táppénzen lévőket és közben maguk szabálytalanul dupla kerületi pótlékot vesznek fel, meg Audi flottával furikáznak... Ami volt, elmúlt, ez meg most van, úgyhogy itt és most kéne tenni ellene és véget vetni a politikusok szabad rablásának.

  Túrabakancs és társai!

  Még az USA is fizetésképtelenné vált néha napján napokra, a legtöbb országnak van deficitje és államadóssága, ezt tudni kell kezelni és nem még egy ürügyként használni az emberek kizsákmányolására.

  Rommel, szerintem neked adakozik itt a társaság nagy része egy repjegyre, de csak oda. :) Ki kéne kapcsolni a Caos Lok-ot!

  Poorman!
  Tökéletesen igazad van! Isten házába nem való a politika, aki ezt nem képes felfogni, az nem alkalmas papnak. Hol van ennél a Rédlynél a szerénység, alázat, minden félét kitalál, hiú magamutogatás az egész, nem beszélve arról a szemét módról, ahogy kitúrta az elődjét. Szégyelhetné a képét, hogy eladta magát a kormánynak. Lealacsonyodott a rendszer talpnyalójává.
  Az evangéliumban Jézus finoman leállítja a tanítványokat, mikor bele akarják rángatni a politikai csatározásokba, a papoknak ugyanúgy kutya kötelessége kimaradni a politikából, aki nem így tesz, az megszetségteleníti az Isten házát.”
 • 22. dünnyögő 2011. május 03. 22:50
  „A pénzügyi szabadságharcot elírták.
  PÉNZÜGYI SZABADRABLÁS a pontos szöveg”
 • 21. rommel 2011. május 03. 22:28
  „HÁT AKINEK NEM TETSZIK , EL LEHET MENNI !
  NEM KÖTELEZŐ ITT ÉLNI !
  EZ A GYURCSÁNY IDÉZET IDE VALÓ !
  REMÉLEM TETSZIK !”
 • 20. Lone_wolf.. 2011. május 03. 22:13
  „Ennyit a fityiszről:
  http://felelostarsadalomert.hu/system/contents/50/original/kommunistak.pdf?1294826067”
 • 19. Boli 2011. május 03. 21:39
  „Fefe72 "csodát tesznek kis országunkban" A csoda itt van. Sokak szerint Orbán Viktornak hívják. Azután most már egy éve várnak a csodára, merthogy ...izé...a csoda...az ígéretek... A csoda az lesz, ha valamit még meghagynak ezek, amit a cocik nem loptak el. Az csoda lesz!”
 • 18. poorman 2011. május 03. 20:08
  „Matolcsy te barom! Kivel harcolsz te idegbeteg!!!
  Rédly csuhás te meg jobb ha a saját portádon söpörsz és a drágalátos keresztény egyházadon kezded az adakozást.
  Amennyit elloptatok és elcsaltatok évszázadok alatt a hívőktől azt most nyogodtan visszaadhatjátok.
  Az az egyház,amelyik nyíltan uszított a szószékről, amelyik sulykolta a szószékről, hogy kire is kell szavazni az fogja be a pofáját és az elrabolt javakból tegyen valami jót is.”
 • 17. zeta62 2011. május 03. 20:07
  „15. LuckyLooser 2011.05.03. 19:47
  9-nél a pont!

  Akkor szavazz az UFO-kra te is. :)”
 • 16. sorok_közt 2011. május 03. 19:52
  „Túrabakancs!

  Szerinted az MSZMP-s Matolcsytól hitelesek lehetnek ezek a mondatok?”
 • 15. LuckyLooser 2011. május 03. 19:47
  „9-nél a pont!”
 • 14. bejáró 2011. május 03. 19:43
  „Matolcsy úr ha ezt mint politikus mondja, akkor jó szöveg,ha mint szakember akkor még van mit tanulnia.”
 • 13. háté 2011. május 03. 18:49
  „Ez a ci--ista, gazember, hülyének néz bennünket teljesen, úgy hazudik mint a vízfolyás, igaz leírják neki nehogy elszólja magát. A pofázáson és az idegenek kiszolgálásán kívül, a magyarság meglopatásában jeleskedik. Minden vagyonunkat átjátsszák a z_i.ó- kufár-bankároknak.

  Ma olvastam a Líbiai "felkelők" pénzügyi segítséget kérnek a cionista hatalmaktól!
  Mijük volt és ha így folyatják, hazánk sorsára jutnak a "segítségnek" köszönhetően.

  Ha Gaddafiról lehet is rosszat mondani, Líbiát kétségtelenül egy virágzó állammá változtatta, amit még néhány hónappal ezelőtt maga az ENSZ is elismert. Egy magas rangú egészségügyi orosz delegáció, miután Líbiából hazatért, a következő felszólítással fordult Medvegyev elnökhöz és Putyin miniszterelnökhöz: ,,A líbiaiak nem fizetnek az orvosi ellátásért és kórházaik a világ legjobban felszereltjei közé tartoznak. A tanítás ingyenes, és jó képességű fiatalok a kormány költségén külföldre mehetnek tanulni. Ha házasodnak, a fiatal párok 60.000 líbiai dínárt (kb. 50.000 dollár) pénzügyi segélyt kapnak. A kormány támogatása következtében az autók sokkal olcsóbbak, mint máshol, és minden család képes venni. Az üzemanyag és a kenyér fillérekbe kerülnek, s a mezőgazdaságban dolgozók nem fizetnek adót. A líbiai emberek nyugodtak és békések, nem isznak és nagyon vallásosak.".”
 • 12. zeta62 2011. május 03. 18:37
  „8. Túrabakancs 2011.05.03. 17:52
  Miért vagy ennyire elfogult? A narancsköd ennyire elvakít, vagy simán csúsztatsz? :)
  Lezsidózod a szocikat, és azt "elfelejted" megemlíteni, hogy elie wiesel magyarországi terepszemléjén ott ült biza semjén, tarlós, rogán és még sokan mások is, kipában.
  tarlós járt már Erdélyben? Mert a siratófalba már dugdosta a kis papírjait.
  Ugyanazt az urat szolgálják a fityeszben is, meg a maszopban is. NINCS különbség.”
 • 11. egyharmad 2011. május 03. 18:30
  „A "nap kerdese"!!( ami matolcsy györgy nyilatkozatabol kimaradt):

  Mit hazudjak,hogy higyjetek nekem?”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik-Fidesz szócsata a Tom Lantos Intézettel kapcsolatban

Egyszerűsödhetnek az intézeten kívül született gyermekek anyakönyvezésének szabályai. Január 1-jével… Tovább olvasom