Kisalföld logö

2017. 12. 19. kedd - Viola -6°C | 1°C Még több cikk.

Lecsap a kommandó

Sopron Horváth Ferenc Folytatja munkáját a hulladékkommandó. Az elmúlt egy hónapban 168 köbméter illegálisan lerakott szemetet gyqjtött össze a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. és a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft.
Sopronban egy hónappal ezelőtt alakult meg a hulladékkommandó. A munkáról egyeztettek a városházán, amelyet Simon István alpolgármester eredményesnek ítélt.
– Fontosnak tartjuk a környezettudatos magatartást és ehhez minden rendelkezésünkre álló segítséget megadunk – mondta az alpolgármester. – A hulladékkommandó folytatja a munkáját. A nagy tavaszi lomtalanítási akció lassan befejeződik, de úgy döntöttünk, ezentúl ősszel is megismételjük. Továbbra is várjuk a bejelentéseket.
Kosztka László, az STHK igazgatója arról számolt be, hogy eddig összesen 168 köbméter hulladékot szállítottak el a holding városüzemeltetési divíziója és a Tanulmányi Erdőgazdaság közremqködésével. A jövőben minden hónap utolsó szerdáján – előzetes bejelentés alapján – a helyszínről szállítják el saját költségükön a lakossági elektronikai hulladékot.
Német László a vízügyi igazgatóság képviseletében bejelentette, hogy az Ikva medrét eddig évente háromszor takarították, a környékét kaszálták, ezentúl erre tizenötször kerül sor. Felhívta a figyelmet, a Balfi utcában a patak melletti kertekből sok szemét kerül a partra, amely szennyezi a patakot.
Mint elhangzott, a rendőrség minden illegális szemétteleppel és lerakással kapcsolatos bejelentésre azonnal reagál. Felajánlotta segítségét a polgárőrség is, mondván, a hét minden napján járőröznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyógyító elektromágneses terápia

Napjainkban egyre több beteg keresi fel panaszaival a természetgyógyászati rendelőket, a hagyományos… Tovább olvasom