Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Kizárólag a győri kekszgyáré lesz a Negro

A Győri Keksz Kft. október 13-án megvásárolta a Negro cukorka gyártásának jogát a Nestlétől, így 2007. január 2-tól a márka a győri cégé – értesült a Kisalföld. Az üzlet nyilvánvalóan a kekszgyár helyzetét is stabilizálja.
A győri kekszgyár körüli csend – amelyet sokan a patinás gyár lassú haldoklásának tudtak be – végre megtört, s ezúttal nem csoportos elbocsátásról szivárogtak ki hírek, mint néhány hónappal ezelőtt, hanem pozitív fejleményekről. Megegyezés született a Győri Keksz Kft. és a Nestlé Hungária Kft. között, amely a Negro cukorka jogain eddig osztozott, hogy 2007. január 2-tól a márka teljes egészében a Győri Keksz birtokába kerül.
A Negrót az 1930-as évektől a Stühmer cég kezdte gyártani, s a későbbi államosítást ez a termék sem úszta meg. Először a Budapesti Csokoládégyár, majd a 60-as évektől egészen 1981-ig a Magyar Édesipari Vállalat gyártotta és forgalmazta. A 80-as évektől került a cukorka a Szerencsi Édesipari Vállalat és a Győri Keksz- és Ostyagyár tulajdonába. Mivel a privatizáció során a Szerencsi Édesipari Vállalatot a Nestlé, a győri kekszgyárat pedig a Danone vette meg, így a márkanevet a két multicég használhatta. A gyártás is két helyen folyt. Mostanáig, pontosabban október 13-ig, amikor az üzlet megköttetett. A felek arról nem nyilatkoznak, hogy mennyiért cserél gazdát a tulajdonjog, de Boris Bourdin, a Győri Keksz ügyvezető igazgatója derűlátó.
Bourdin azt nyilatkozta: „Nagy öröm, hogy meg tudtunk egyezni a Nestlével, így a jövőben a Negro cukorkacsalád újraegyesül, elfoglalva méltó helyét a magyar piacon. Biztosak vagyunk benne, hogy ki tudjuk aknázni a márkában rejlő lehetőségeket. A Negrót továbbra is Győrben gyártjuk a meglévő kapacitás kihasználásával.”
A mondatok legfontosabb üzenete az, hogy a gyárban dolgozók munkahelye biztosabbá vált, mint mondjuk tavaly ilyenkor, amikor még arról írtunk, hogy a teljes adminisztrációt áthelyezték Budaörsre, a dolgozók pedig – akik alig több mint százan maradtak – azt érezték, ezzel az ő sorsuk is a megpecsételődött. („Önkéntes távozók” a kekszgyárból – Kisalföld, 2005. szeptember 1.) A győri kekszgyár tervezett, majd visszavont bezárása miatt 2001-ben országos hír lett az itt helyben csak Koestlin-gyárként emlegetett cégből.
A cég azt ígéri, a Negróra jobb idők várnak, mint eddig. Ezt nem lesz nehéz teljesíteni, hisz a privatizációt követően a kettős tulajdonosi viszonyok miatt igazi termékfejlesztés éppúgy nem történt, mint valódi marketingmunka. A Győri Keksz elsősorban ezen kíván változtatni, hogy „a Negro elfoglalja helyét olyan tradicionális termékek sorában, mint a Pilóta keksz vagy a Balaton szelet”.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kényelmes cipők diadala

A lábbelik piacán egyre nagyobb teret hódítanak azok a cipők, amelyekben járni is lehet, méghozzá… Tovább olvasom