Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Kevesebb képviselő

A polgármesteri poszt ázsióját az elmúlt ciklusban növelhette, hogy – főleg a községekben – jelentősen nőtt a vele járó fizetés és adómentes költségátalány mértéke. Sokak fantáziáját beindíthatta az is, hogy mintegy két tucat településen a jelenlegi első ember nem méreti meg magát. Utóbbira jó példa Abda, ahol Somogyi György, és Pér, ahol Háhn László vonul vissza. Nyilván ettől nem függetlenül kilenc-kilenc aspiráns is összegyűjtötte a szükséges számú ajánlószelvényt, ami megyei rekordnak számít.

A Győrhöz közeli Abda és Pér abból a szempontból is különleges, hogy előbbiben 28-an, utóbbiban 30-an szeretnének önkormányzati képviselők lenni. Ennél több indulót – 31-et – csak Beleden regisztráltak. Néhány más kislistás – azaz tízezer lelkesnél kisebb – helységben szintén nagy a tolongás: Győr- újbaráton és Téten 29–29-en, Nagycenken 28-an, Győrságon 27- en, Jánossomorján 26-an, Bezenyén, Gönyűn és Nyúlon 25– 25-en szerepelnek a szavazólapon.
Az önkormányzati képviselők száma – amely egyébként ugyancsak nem végleges – egyelőre jócskán elmarad a négy évvel ezelőttitől. A tízezer lelkesnél kisebb településeken összesen 2110, az öt nagyobb városban 432 személy közül kerülnek ki a befutók, szemben a 2002-es 2381-gyel és 455-tel.
(A Kisalföld csütörtöki számában külön mellékletben közöljük a megye 182 településének valamennyi polgármester- és képviselőjelöltjét.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom