Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Hazaérkezett a szudáni fogságból Papp István

Hazaérkezett Magyarországra a Szudánban elrabolt Papp István péntek délután; az ENSZ-alkalmazott, aki három hónapot töltött fogságban, a Terrorelhárítási Központ (TEK) X. kerületi épületében találkozott először családjával.

Papp István nem sokkal öt óra után érkezett - közvetlenül a ferihegyi repülőtérről - a TEK központjába.

A láthatóan meggyötört férfi egy fekete rendőrségi kisbuszból szállt ki, néhány percig türelmesen fogadta a vakuk villogását. Kezében egy villás végű botot tartott, arra támaszkodott.

Papp István sajtótájékoztatót tart. Hazaérkezett Magyarországra a Szudánban elrabolt Papp István; az ENSZ-alkalmazott, aki három hónapot töltött fogságban, a Terrorelhárítási Központ (TEK) X. kerületi

Papp István sajtótájékoztatót tart. Hazaérkezett Magyarországra a Szudánban elrabolt Papp István; az ENSZ-alkalmazott, aki három hónapot töltött fogságban, a Terrorelhárítási Központ (TEK) X. kerületi épületében találkozott először családjával.MTI Fotó: Szigetváry ZsoltPapp Istvánt ezután a rendőrök elkísérték egy külön helyiségbe, ahol találkozhatott családtagjaival.

Papp István Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivővel és Hajdu Jánossal, a TEK főigazgatójával együtt hamarosan sajtótájékoztatót tart.

Olvasóink írták

 • 18. Jandex 2011. január 10. 07:00
  „14. hozzászólás Dirac 2011.01.09. 11:59
  Fizettek a magyar túszért?
  Darfúr - Tagadják a szudáni túszszabadítási ügy résztvevői, hogy váltságdíjat fizettek volna a Papp István ENSZ-békefenntartót elrabló milíciának, de a helybéli viszonyokat jól ismerő szakértők szerint valószínűtlen, hogy a fegyveresek mindenféle ellenszolgáltatás nélkül engedték volna három hónapos fogvatartás után váratlanul szabadon január 5-én.
  <moderálva> Akkor olvass és gondolkodj!?)))”
 • 17. Vanderer 2011. január 09. 15:16
  „dirac ez hol van ideírva <moderálva>?”
 • 16. Jandex 2011. január 09. 12:08
  „14. hozzászólás Dirac 2011.01.09. 11:59
  Látom "királyi" mesekönyvet kaptál karácsonyra!:)))”
 • 15. Jandex 2011. január 09. 12:04
  „12. hozzászólás Vanderer 2011.01.09. 11:20
  Pontosan így történt,Dirac majd ha kilát a kocsmából/és a fejéből!/akkor nem hisz el ilyeneket :"Azt mondta, a magyar kormány mindent megtesz a túsz hazatéréséért, de semmilyen váltságdíj kifizetésére nem hajlandó, bár eddig nem is érkezett ilyen követelés." :)))”
 • 14. Dirac 2011. január 09. 11:59
  „http://hvg.hu/vilag/20110106_papp_istvan_unamid

  "Nem fizetett váltságdíjat Papp Istvánért az ENSZ", sem az állam, sem az ENSZ nem fizetett; megint a tiszta, érett gondolkodás győzött a kocsmai hőbörgések ellen, mily´ meglepő..”
 • 13. Dirac 2011. január 09. 11:42
  „12. hozzászólás Vanderer 2011.01.09. 11:20

  Az értő olvasás neked sem megy (a lineáris gondolkodásról ne is beszéljünk): "egy főre jutó nemzeti össztermék alapján" - akciótól, váltságdíjtól mindentől függetlenül fizetjük ezt az összeget.

  "Azt mondta, a magyar kormány mindent megtesz a túsz hazatéréséért, de semmilyen váltságdíj kifizetésére nem hajlandó, bár eddig nem is érkezett ilyen követelés." forrás: fmh.hu

  Nem árt egy kicsit olvasni, mielőtt a kocsmából hazajövünk.”
 • 12. Vanderer 2011. január 09. 11:20
  „Feltételezhető,hogy a kiszabadítási akció abból állt,hogy kifizették érte a váltságdíjat.Akkor minek a cirkusz?
  Szintén feltételezhető,hogy az állam fizette ki.Tehát mi.Akkor ennyi közünk van hozzá.A terror legénység meg ezzel a parádéval igazolja szükségességét.Mert amúgy hazánkban a terrorizmus még nem divat.”
 • 11. Dirac 2011. január 09. 10:28
  „Egyébként remélem a kocsmai hőbörgéseid ezentúl állandóak lesznek az egészségügyi témákkal kapcsolatban is (alkoholizmus, kábítószer-függőség, cigaretta-függőség, elvonókúrák finanszírozása stb. stb.), különben a hazugságod, tudatlanságod mellé még párosul a képmutatás is.”
 • 10. Dirac 2011. január 09. 10:20
  „9. hozzászólás Jandex 2011.01.09. 02:59

  Az ENSZ tagdíjat így is úgy is fizetjük; a rendes költségvetésen kívül még hozzájárulunk a békefenntartáshoz szükséges költségekhez - egy főre jutó nemzeti össztermék alapján; a besorolás Bizottsági Tanács öt állandó tagjának nagyobb összegeket ír elő (USA, Anglia, Franciao., Kína, Orosz Föderáció). Nem Orbánt védem - mivel teljesen értelmetlen kritizálni itt jelenleg, mivel időtlen-idők óta így megy ez.”
 • 9. Jandex 2011. január 09. 02:59
  „7. hozzászólás Dirac 2011.01.08. 21:16
  Értem,szóval ne kritizáljam kedves királyodat inkább sirassam a Tóásót és társait vagy a névtelenül lebukott kábszer csempészeket,akik most külföldi "ellátásban" részesülnek?! Ki küldte Szudánba?Önként ment sőt vissza akar menni,Én meg sirassam és finanszírozzam a szabadulását és az Én adómból fényezik a "királyi gárdát" is pedig sok közük nem volt a szabadításhoz /sem/! Te is inkább edd a narancsot addig sem ....................................!”
 • 8. lacko26 2011. január 08. 21:48
  „De amikor a fizetését kapja Papp úr akkor nem siránkozik. Ezt vállalta. Tudta hogy hova megy nem? Ennyi erövel nagyon sok katonát is belehetne tenni a médiába akik afganisztánba meg egyéb helyeken harcoltak. Ez is egy csomo pénzébe került az adofizetöknek.”
 • 7. Dirac 2011. január 08. 21:16
  „Elég pikáns ízt ad a hozzászólásaidnak az, hogy egyik helyen demokráciáért kiáltasz, másikon meg erkölcstelenül anyagiakban méred egy ember életét, ezek után ne is várj érdemleges választ.”
 • 6. Jandex 2011. január 08. 20:20
  „5. hozzászólás Dirac 2011.01.08. 14:48
  Meg tudnád mondani mit keresett ott? Szerinted nem fizettünk az elengedéséért?Az ilyen magasröptű Hsz-t szeretem mint a tiéd!:)))”
 • 5. Dirac 2011. január 08. 14:48
  „1. hozzászólás Jandex 2011.01.08. 07:09

  Számodra semmilyen plusz költséggel nem jár, ő viszont visszakapta az életét, gondolkodj el ezen mielőtt beírod a mindennapossá vált primitív megnyilvánulásaidat.”
 • 4. jörg 2011. január 08. 08:44
  „Ami a Kisalföldből kimaradt:

  2011-01-07 19:40
  Láncon tartották, majd azt mondták neki, hogy fusson (+videó)

  Láncon, lábánál egy fához kikötözve tartották fogva elrablói Szudánban Papp István ENSZ-alkalmazottat - erről maga az érintett számolt be újságírók előtt pénteken délután a Terrorelhárítási Központ budapesti épületében. Azt mondta, nem verték meg és nem is kínozták, de a lelki kínt annál fájdalmasabbnak nevezte. Papp István elmondta: naponta kétszer kapott enni, puliszkát, amit elrablói is ettek. Szabadulásának körülményeit nem részletezte, annyit mondott csak, hogy egyszer közölték vele: fusson. Ő pedig futott, amerre mutatták neki.

  Az újságíróknak elmondta, hogy a lábán lévő, 98 szemből álló láncon, egy fához kikötözve tartották fogva elrablói, így egy körülbelül három négyzetméteres körben tudott csak mozogni. Nem verték meg és nem is kínozták, ám az átélt lelki kínokat annál fájdalmasabbnak nevezte. Volt ugyanis, amikor azt hitte, kivégzik, ám kiderült, hogy ezt csak megrendezték.

  Papp István beszélt arról is, hogy naponta kétszer kapott enni, puliszkát, amit elrablói is ettek. Az ételből még azelőtt kapott, hogy azt befűszerezték volna, az ugyanis számára nagyon erős volt. Vizet ivott, mint fogva tartói, illetve kapott napközben kávé és tea keverékéből álló italt, és két-három naponta tejet. Elrablói azt mondták neki, hogy egyen és működjön együtt, egészségesnek kell ugyanis maradnia.

  Papp István azt mondta, hogy nem ismerte elrablóit, nyelvi problémáik is voltak. Mindig körülbelül húszan voltak körülötte és - megfogalmazása szerint - profiknak tűntek, tudták, hogy mit csinálnak. Kérdésre válaszolva arról is beszélt, megfordult a fejében a szökés gondolta, és hogy az ott lévő fegyverekből tüzet nyitna elrablóira. Ám tudta, hogy az öngyilkosság lenne. Az egyébként nem merült fel benne, hogy saját maga vessen véget az életének.

  Közölték vele: fusson

  Elrablása hátterében egy szudáni piramisjáték állhatott. Fogva tartói - elmondásuk szerint - így akarták kikényszeríteni, hogy az állam kifizesse kárukat. Az elrablásnak semmi köze sem volt ahhoz, hogy magyar. Papp István kiszabadulásának körülményeiről - érzelmi okokból - nem beszélt. Csak annyit mondott: egyszer közölték vele, hogy fusson, ő pedig futott arra, amerre mutatták neki.

  Papp István leszögezte: több mint húsz éve békefenntartó, ez a munkája, benne van, hogy elrabolják. Ha nem megy vissza, negatív példát mutat munkatársainak. Hangsúlyozta, hogy nem ijedt meg és nem fél, ám arról még nem döntött, visszamegy-e. (lm)”
 • 3. jörg 2011. január 08. 08:41
  „Megint milyen jó csúsztatás : "Hazaérkezett..."

  1.Nem hazaérkezett, hanem HAZAHOZTÁK ...

  2. "A láthatóan meggyötört férfi egy fekete rendőrségi kisbuszból szállt ki, néhány percig türelmesen fogadta a vakuk villogását. ..." Nem tetszettek látni, hogy miután kiszállt az autóból, szinte összerogyott, majd megérintette a földet???? Nem tudják, hogy ez mit jelent?????? (nem tudják....)”
 • 2. jörg 2011. január 08. 08:37
  „Jandex

  Az Ifjú Gárda/Rebisz jobb lett volna? Vagy esetleg a magánrepülőjével?”
 • 1. Jandex 2011. január 08. 07:09
  „Kíváncsi lennék mennyibe került nekünk Papp Úr kiszabadulása? /mellesleg miért a "királyi gárda" kísérgeti mikor ez diplomáciai ügy?/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: politikai aggály igazolódása esetén a kormány kész módosítani

Ha a magyar kormány úgy látja, hogy a médiatörvény gyakorlati megvalósulásánál bármilyen politikai… Tovább olvasom