Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Hatmilliós adományt osztottak szét a máltaiak

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat csornai csoportja tavaly közel hatmillió forint értékq adományt osztott ki a rászorulóknak. Varga József, a szervezet vezetője beszélt a szolgálat munkájáról.
– Elért eredményeink bizonyos mértékben tükrözik, hogy az általunk segített rászorulók életkörülményei mennyiben javultak az elmúlt időszakban. Sokéves tapasztalatom, és a jelenlegi helyzet is azt igazolja, hogy egyre nagyobb szükség van a karitatív szervezetek munkájára, köztük a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetéére is. A feladat adott, egyre több ember szorul segítségre – mondta elöljáróban Varga József.
A máltaiak válságkezelő programjai a társadalom legszegényebb rétegeit szolgálják: a megélhetési gondokkal küzdő családokat, a kisnyugdíjasokat, a magányos időseket, a hajléktalanokat, a betegeket, a mozgás- és szellemi sérülteket, a katasztrófák áldozatait, a menekülteket. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Máltai Lovagrend segélyszervezete kiemelten közhasznú, karitatív szervezet. Országos hálózata hét régióközponttal, mintegy száznegyvenhat településen mqködik.
„ Bizonyítani igyekszünk, hogy

minden bajban lévő számíthat ránk, és sajnos sokan vannak, akik a segítségünk nélkül súlyos helyzetbe kerülnének.”
– Megbízható támogatóink segítségével az elmúlt évben is sikerült gazdagodnunk azáltal, amit adhattunk a rászorulóknak. Adományaink között kiemelten kell említeni az élelmiszercsomagokat, ruhanemqket, bútorokat, gyógyászati segédeszközöket. Tavaly ezek értéke összesen 5,7 millió forint volt. Köszönet jár mindenkinek, akik bármilyen formában, adományokkal, munkával segítették rajtunk keresztül a rászorulókat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó állami méncsikó-vizsga

Az utolsó állami tulajdonú méncsikók vizsgáját tartják meg ezekben a napokban Nagycenken. A… Tovább olvasom