Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 25°C Még több cikk.

Harrach a politikai felelősségvállalásról

Harrach Péter országgyűlési alelnök volt a soproni Szent Benedek Idősek Háza vendége tegnap. A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke Mire lesz elég a jövedelem 2007-ben? címmel tartott előadást, beszédében a politikai felelősségvállalást is érintette.
Mire lesz elég a jövedelem 2007-ben? – ez volt Harrach Péter országgyűlési alelnök beszédének fő témája tegnap soproni előadásán. Az alelnök kifejtette, a válasz egyszerű, de komoly: kevesebbre, mint az előző évben.
– A keresztény optimizmus azt mondatja velem, hogy a probléma megoldódik, de be kell látnunk, korántsem vagyunk könnyű helyzetben – fogalmazott Harrach Péter, majd azt is elmondta, véleménye szerint pénzügyi és erkölcsi válság egyaránt sújtja az országot, ez a tendencia 2002 óta egyre intenzívebben figyelhető meg. – Abba kellene hagyni az ellenfelet földbe döngölő politikai magatartást, és észrevenni, hogy mi a kormány feladata és mi az ellenzéké. A kormány dolga, hogy kormányozzon, de fontos lenne a kompromisszum. Az ellenzék pedig megoldást kell hogy javasoljon olyan kérdésekben, melyek ellentétesek a kabinet álláspontjával. Ezek módosító javaslatok formájában jelennek meg, ám sajnos kilencvenkilenc százalékukat elutasítják.
Harrach Péter kitért az önkormányzatiság témakörére is: problémásnak érzékeli, hogy a kormány kirekesztő a demokratikusan megválasztott képviselettel szemben. Ezt követően a megszorításokról beszélt. – Természetesen vannak szükséges racionalizálási feladatok, ám azokat az érintettek, valamint a civil és szakmai érdekképviseletekkel egyeztetve szabadott volna bevezetni – mondta el az alelnök, majd azt is hozzátette, a társadalomban jelenleg tapasztalható esélyegyenlőtlenséget mielőbb orvosolni kell.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikor kezdi a karácsonyi készülődést?

Tovább olvasom