Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Gyömörén visszavárják a karmelitákat

A Jézus Szívéről elnevezett karmelita rend nővérei 56 év után tértek vissza Gyömörére, hogy találkozzanak egykori neveltjeikkel. Pk működtették ugyanis az árvaházat, szerveztek óvodát a faluban. Kezelték az alapítványt, amelyet a község egykori jótevői – Friedrich Károly és felesége, Miháldy Borbála – végrendeletükkel hoztak létre. Kapcsolatuk 1950-ben szakadt meg a településsel, amely reméli, hogy újra visszatérnek.

Az ünnepségen külön köszöntötték a Gyömörén született J. Horváth Annát, Marianna nővért abból az alkalomból, hogy hatvan éve tette le fogadalmát. A rend szétszórása után is a faluban és egyházi szolgálatban maradt. Az árvaház egykori neveltje, Wittner Mária országgyűlési képviselő arról beszélt emlékidézésében, hogy a nővérektől tanulta meg, hogyan tartsa meg fogadalmait, szeresse az embereket, éljen becsületesen. Medgyasszay László, a terület országgyűlési képviselője a találkozó családiasságát emelte ki, csatlakozva a karmeliták visszatérésének gondolatához javasolta: olyan tevékenységet folytathatnának, mint annak idején, árva gyerekekkel foglalkozhatnának lakásotthonokban.
Az esemény ünnepi szentmisével zárult, ahol több vendég pap volt jelen és bejelentették: újra lesz önálló plébánosa a falunak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

XVI. Benedek: A házasság szövetség

Burkoltan bírálta a spanyol szocialista kormány egyházi körök által hevesen támadott társadalmi… Tovább olvasom