Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

E.ON: megerősített ügyelet a Dunántúlon a vihar miatt

A Dunántúlon az E.ON szerelői és alvállalkozói teljes létszámban dolgoznak a viharkárok elhárításán.

Több mint százezer fogyasztónál nem volt áram vasárnapra virradó éjjel a Dunántúlon, de estére az E.ON kijavította a hibákat, és már csak néhány száz fogyasztó maradt áram nélkül éjszakára - adta hírül közleményében az E.ON. Az érintett területeken (a Balaton és Veszprém környékén, Sásdon, valamint Barcson) a kitört fák, kidőlt oszlopok, elázott transzformátorok, a felázott talaj és az erős szél jelentették a legnagyobb problémát.

Az E.ON közleménye szerint hétfő hajnalra a viharos szél miatt a Dunántúlon újabb 40 vonalon lépett fel üzemzavar, és reggelre mintegy 50 ezer háztartást érintett. Az esetek többségét a vezetékre dőlő fák okozták. Leginkább a veszprémi, a kaposvári, a tatabányai és a székesfehérvári régiót érintik a károk. A Balatonnál számos helyen az árvíz miatt a veszély megelőzése érdekében kellett kikapcsolni a szolgáltatást. A meteorológiai előrejelzések szerint az időjárás még kedden is viharos lesz, ezért az E.ON-nál érvényben marad a fokozott készenlét.

A társaság közleményében úgy tájékoztatott: szerelőik és szerződött alvállalkozóik az egész hétvégén teljes létszámban dolgoztak a vihar okozta üzemzavarok elhárításán, és a Dunántúlon jelenleg is 780 szerelő igyekszik kijavítani a hibákat. Az E.ON megerősített ügyeletet rendelt el, illetve szerelőket csoportosított át a vihar által leginkább sújtott régiókba, és szorosan együttműködik a katasztrófavédelem és a tűzoltóság munkatársaival.

A társaság a tevékenységéről vasárnap délután óta rendszeresen tájékoztatja a Magyar Energiahivatalt, régióvezetői pedig személyesen számolnak be az érintett települések polgármestereinek a hibaelhárításról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rabok segítenek az árvízi védekezésben Bakonycsernyén

Tűzoltók, polgárőrök, vízügyi szakemberek és a helybeliek mellett a pálhalmai és baracskai… Tovább olvasom