Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Elhúzódik a Pilis-

Invest felszámolása

Folytatás az 1. odalról.

– A Pilis-Invest Ingatlanhasznosító Szövetkezet három volt vezetőjét gyanúsítjuk nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel – mondotta Gerák Sándor alezredes. – A nyomozás eddigi adatai szerint mintegy 11,6 milliárd forintról van szó, ennyivel károsították meg a hitelezőket. Az érintettek szabadlábon vannak.
Arra a kérdésre, hogy várhatóan meddig tart a nyomozás és mikor jut el a vádemelési szakaszba, a gazdaságvédelmi osztály megbízott vezetője nem tudott egyértelmű időpontot mondani. Pedig ez egy fontos kérdés, mert a Pilis vagyonát zárolta a rendőrség, és amíg nem oldják fel, addig a felszámoló nem értékesítheti azokat. Ez azt jelenti, hogy a befektetők hiába várják pénzüket.
– A rendőrségnek nem kötelessége, hogy tájékoztatást adjon a nyomozás pillanatnyi állásáról – válaszolta érdeklődésünkre Buga Imre felszámolóbiztos. – A kisbefektetők érdeke azonban az lenne, hogy minél előbb feloldják a zárlatot. Ebben a helyzetben gyakorlatilag az érdemi felszámolás áll, és a peres ügyek is csak lassan haladnak előre. Egyedül az alginitbányát tudtuk értékesíteni, még az elmúlt évben.
A kisbefektetők közben már-már reményvesztve várják a lassan csordogáló híreket. N. J. szerint érthetetlen, hogy két év alatt szinte alig mozdult előre a nyomozás és a felszámolás.
– Nem hiszem, hogy valaha is visszakapjuk a pénzünket, amit mi a fiam lakására gyűjtögettünk. Már akkor is némi elégtételt éreznénk, ha a szélhámosokat megbüntetnék, és legalább a befektetett összeg egy részét megkapnánk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nullpártrendszer

Javaslom a tisztelt Olvasóknak a nullpártrendszert, az anarchia szabályozott változatát. Tovább olvasom