Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Egy fogfájás története

Mit tehet egy átlagos magyar ember, ha tizenegy éves kisfiának Mosonmagyaróváron, a fogászati turizmus Mekkájában megfájdul a foga?

A történethez tudni kell: Marci dzsúdótáborban tartózkodott a városban és edzés közben fájdult meg a foga. Mivel a gyógyszer sem használt, úgy gondoltuk, autóba ülünk és keresünk egy fogorvost a városban, aki megoldja problémánkat. Így gondoltuk, de nem így történt!
Az első meglepetés akkor ért bennünket, amikor a kórházban közölték velünk, hogy a városban egyáltalán nincs fogorvosi ügyelet. Sokan próbáltak segíteni, például a mentőállomás dolgozói, egy nagyon kedves kerékpáros hölgy, aki autónk előtt haladva elvezetett bennünket egy fogorvos házához. P biztosan segít majd! Este 8 óra körül járt az idő, tehát a munkaideje mindenkinek lejárt. Na de egy szomorú fogfájós kisgyerek, aggódó szülők egy másik városból és egy kedves kerékpáros hölgy, aki szinte könyörögve kérte a doktor urat, hogy segítsen! De nem segített. A rendelője az utca túloldalán, kb. 50 méterre lehetett a háztól. Széttárta karját és szenvtelenül közölte velünk, hogy semmit nem tud értünk tenni. Arcán az együttérzésnek nyoma sem volt. A döbbenettől nem tudtunk megszólalni. Mire felocsúdtunk, már Győr határában voltunk. Kavarogtak fejünkben a gondolatok. Talán németül kellett volna beszélnünk? Tovább kellett volna keresgélnünk? Biztosak vagyunk benne, hogy nagyon sok becsületes, együtt érző fogorvos van a városban, aki segített volna. Aztán Győrben, a fogorvosi ügyeleten 10 perc alatt készségesen megoldották a problémánkat. Köszönet érte!
Ha a minap nem olvastuk volna a cikket arról, hogy neves külföldi lapok elismeréssel nyilatkoznak eme szolgáltatásról, nem osztjuk meg történetünket a Kisalföld olvasóival. Másnap reggel visszavittük Marcit az edzőtáborba Mosonmagyaróvárra, a fogászati turizmus Mekkájába...
Takács Márton szülei, Kisbajcs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jóindulatú méhizom daganatokról

A méhben igen gyakran előforduló, nem rosszindulatú daganatot myomának (leiomyoma, fiboid) hívjuk. A méh falának különböző részeiről indulhat ki, általában izom- és kötőszövetből épül fel. Természetesen a fájdalom és a vérzészavar nem csupán myomával (méhizomdaganat) függhet össze. A korrekt diagnózis felállításában a tapintó kéz mellett szerepük van a különböző képalkotó eljárásoknak is. Tovább olvasom