Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Báger-tó: hétvégétől horgászszezon

Ismét Szentkuti Károlyt választották meg elnöknek a Mosonmagyaróvári Horgászegyesület hétvégi tisztújító közgyűlésén. A Báger-tavon hétvégétől indul a szezon: évi 30–35 mázsa halat telepítenek, padokat és szeméttárolókat szerelnek fel.
A hétvégi jubileumi – a megalakulás 75. évfordulóját ünneplelő – tisztújító közgyűlésen az elnök mellé Geiszbühl Róbertet választották meg titkárnak, aki már 35 éve tölti be ezt a tisztséget. A tizenkét tagú vezetésben az új alelnök Klein József lett.
Az idei tervekről elhangzott: a legintenzívebb haltelepítés most is a mosonmagyaróvári Báger-tavon lesz: évente 30–35 mázsa hal kerül a vízbe. Itt egyébként a horgászszezon február 24-én kezdődik. A horgászegyesület önkéntesei a tó takarítását már elkezdték, s a nádaratás is megindult. A horgászok szeméttárolókat helyeznek ki a parton, valamint tizenkét pad kerül a magasabb részekre.
A dunaszigeti Kis-Zátonynál és róka-dombi részen is lesz tavaszi haltelepítés: előbbinél az egyre jobban beépülő vízparti területekről is szó esett a közgyűlésen.
A mosonmagyaróvári úgynevezett Tritol-esetben úgy döntöttek a tagok: a terjeszkedő kavicsbánya ellenére nem válnak meg itteni horgászati joguktól, később azt talán jobban kihasználhatják majd ezen a részen.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányzik önnek az igazi tél?

Tovább olvasom