Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Apák napja

Június 18-án a kisalföldi megyeszékhelyen rendezik meg az apák napját. A Győri Nők Független Szervezete által szervezett rendezvényre az egész ország területéről várják a jelentkezőket.
Öt esztendeje alakult meg, és ma már csaknem ezer tagot számlál a Győri Nők Független Szervezete, pártoktól teljesen független civil tömörülés. Számos nagy sikerű, már hagyományosnak mondható program életre hívása fűződik nevükhöz. Ilyen például több ingyenes nyelvtanfolyam, a rétessütő verseny, a halászlé- és eceteshal-főző verseny, vagy a gyermekszépségverseny.
Havasrétiné Méry Judit elnök joggal büszke arra, hogy a rétessütésben ők az országos bajnokok, hiszen a 10 méter 72 centiméteres rétesüket eddig – bár sok próbálkozás volt rá – sehol nem sikerült túlszárnyalni.
A hölgyek most még nagyobb fába vágták a fejszéjüket: többek között a Kisalföld támogatásával megszervezik az apák napját, ahol keresik a legrátermettebb apukát.
Az egész ország területéről érkeznek majd ide jelöltek, a programhoz eddig már 17 társszervezet jelezte csatlakozási szándékát. A cím elnyerője családjával egy külföldi utat nyer.
A rendezvényhez egész programsorozat kapcsolódik: például Ki mit tud a rétesről? – felhívás: régi rétesrecepteket, rétesfotókat kell beküldeni március 1-jéig a Győr, Szarvas u. 26–30/D címre. A beküldött anyagokból a Radó- (régi ÉDÁSZ-) csónakházban kiállítást rendeznek március 11-től. Március 15-én délután két órától a Hotel Konferenciában tartják a IV. Győri Gyermekszépségversenyt, ahová édesapákkal együtt készült fotókat kell nevezésként beküldeni február 25-ig. Április 23-án tavaszváró sárkánykészítő versenyre, május 7-én halászlé- és eceteshal-készítő versenyre várják a jelölteket, míg május 28-án gyermeknapi programokat szerveznek a legkisebbeknek.
A június 18-i I. Országos Apák Napján a jelöltek négy korábbi programon szerzett igazolással vehetnek részt, vagy úgy, hogy befizetik a nevezési díjat. Az apukák nyolc különböző versenyben mérik majd össze ügyességüket. A szervezet július 16-án délután négy órától rendezi meg az V. Győri Hintós Virágkarnevált, míg augusztus 5-én a IV. Győri Rétessütő Versenyt. Az érdeklődők a programokról bővebb információkat kaphatnak a 06-70/269-7560-as telefonszámon, az e-maileket a szervezet a következő internetes címre várja: gyorino@citromail.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth Dezső hetvenéves

Horváth Dezső nem akar és – őszintén szólva – nem is nagyon tud interjú alanya lenni. A… Tovább olvasom