Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A vízjogi engedély nem csak a városházán múlik

A csornai városházán már készülnek a Tesco áruház mqködési engedélyének kiadására. Előbb azonban a határozatok jogerőre emelkedésére kell várni. A Vilmos parki tó vízjogi engedélyét is intézik.
A csornai polgármesteri hivatal munkatársai mindent megtesznek azért, hogy a városban minél előbb nyithasson a Tesco áruház. Az engedélyek „sürgősek”, ám a Vilmos parki tó vízjogi engedélyének megszerzése sem csak a városházán múlik. A részletekről az aljegyző és az illetékes osztályvezető beszélt a Kisalföldnek.
– Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség hozzájárult a használatbavételi engedély kiadásához azzal a feltétellel, hogy az illetékesek a Vilmos parki tóra megkérik a vízjogi engedélyt. Ez azonban nem akadálya a használatbavételi engedély kiadásának, ami időközben meg is történt – mondta elöljáróban Stipkovits Tamás, városfejlesztési és üzemeltetési osztályvezető.

– Ha a Tesco használatbavételi engedélye jogerőre emelkedik és mqködési engedélyt kap, nem lesz akadálya a csornai áruház megnyitásának.
Dr. Egresiné dr. Kiss Mária aljegyző hozzátette: már készítik elő a mqködési engedély kiadását, hogy időt nyerjenek és ezzel is hozzájárulhassanak a mielőbbi nyitáshoz. Arról persze, hogy az engedély mennyi idő alatt emelkedik jogerőre, jogszabá-

lyok rendelkeznek.
A Vilmos parki tó vízjogi engedélyével kapcsolatban Stipkovits Tamás elmondta: technikailag arról van szó, hogy a korábbi megállapodás alapján kérték a céget, hogy a szükséges terveket készítsék el. A dokumentumokat aztán az önkormányzat nyújtja be a hatóságnak. Ahhoz tehát, hogy a tónak vízjogi engedélye legyen, előbb a Tescónak kell lépnie.
– Nem mutogatunk egymásra a beruházóval. Tudjuk, hogy mi a jogi helyzet és a Tesco illetékesei is tisztában vannak a teendőikkel. A polgármesteri hivatal akkor tud teljesíteni, ha rendelkezésünkre állnak a szükséges dokumentumok. Nyilván a Tescónak is az az érdeke, hogy minél előbb elintézze ezeket és megnyithasson – nekünk is ez a célunk. A városban ugyanis már nagy a várakozás, a helyiek, de a környékbeliek is várják az áruház nyitását – jegyezte meg dr. Egresiné dr. Kiss Mária.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bubu a kadettválogatott élén

Egy hete ő kapta a legnagyobb tapsot a bemutatásnál. Pedig az ellenfél, a BEAC-Újbuda… Tovább olvasom