Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A lakásbiztosítások terhére térítik a jégkárok zömét

A faágak letörése, fakidőlés miatt az épületekben okozott károk a legjellemzőbbek a napokban a jég okozta károk közül, így azokat a lakásbiztosítások alapján térítik - közölték az MTI által megkérdezett biztosítók.
Az Aegon Magyarországhoz - a hét eleji ónos esőzéssel összefüggésben - csütörtök délelőttig összesen 532 kárbejelentés érkezett. A legjellemzőbb a tetőre fagyott jég olvadása utáni beázások, illetve a faágak letörése, fakidőlés miatt az épületekben keletkezett károk. Az áramkimaradás miatt a fagyasztott élelmiszerek megromlásából származó károk száma viszont minimális.

A legtöbb kárbejelentés Budapestről és Pest megyéből érkezett az Aegonhoz, az ügyfeleik által becsült kárösszeg 40 millió forint.

A vis-major jellegű - így például a gépjárműre szakadó ágak okozta - károk csak casco biztosítás alapján téríthetők meg. Ilyen jellegű kárból mindössze egy érkezett eddig ehhez a biztosítóhoz: Nagykovácsiban egy parkoló autóra szakadtak rá faágak.

A Generali Biztosítóhoz több mint 200 kárbejelentés érkezett eddig, mintegy 130 millió forint értékben. A legtöbb káreset itt is a fákon összegyűlt jég súlya alatt letört faágak miatt következett be.

A károk zöme a lakásbiztosítás terhére érkezett. A legtöbb kárt itt is Pest megyéből és Budapestről jelentették, de keletkeztek károk Heves, Győr-Moson-Sopron és Békés megyében is.

Az Allianz Hungária Biztosítóhoz is jellemzően Budapestről, és Pest megyéből, valamint Nógrád megyéből érkeztek kárbejelentések. Ezek is a lakásbiztosításokat terhelik, de a számuk nem jelentős, mindössze száz körüli.

A legtipikusabb káreseteket a fákra fagyott jég súlya miatt letört ágak okozták, de egész fák, és villanyoszlopok is kidőltek, melyek kerítésekre, épületekre zuhanva okoztak károkat. Ennél a biztosítónál az elszakadt villanyvezetékek miatt áram nélkül maradt épületekben a fagyasztók leolvadásából is jelentettek károkat az ügyfelek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erdő Péter bíboros az állam felekezeti semlegességét félti

Új egyházi törvény is készül, aminek előkészítésébe nem vonták be a katolikus egyházat. Tovább olvasom