Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A jó védjegy növeli a bor értékét

A szomszédos országok borvidékeiről és borvédjegyeiről nyílt – osztrák és magyar rendezésű – kiállítás a hét végén a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara Deák téri székházában.
Napjainkra a magyar szőlészek és borászok is felismerték a védjegyek jelentőségét, mert a védjegy biztosíthatja a kapcsolatot a termelő és a termék között, a vásárló számára pedig a termék minőségét, tulajdonságainak állandóságát garantálhatja. Egy jól megválasztott védjegy tehát tovább növelheti a kiváló minőségű borok piaci értékét, ám a védjegy önmagában is érték. Ausztriában akad olyan, amelynek ára – becslések szerint – elérheti a 7 millió eurót is.
Magyarországon az elmúlt tíz év ezen a területen is áttörést hozott. A bejegyzett védjegyek száma megtízszereződött. A védjegyoltalom különösen fontos lehet az unióhoz való csatlakozás során, hiszen további piacokat biztosíthat a külföldön még nem igazán (el)ismert kiváló magyar boroknak. A következő lépés az úgynevezett közösségi védjegy lesz, csatlakozva a nemzetközi védjegyrendszerekhez.
A vándorkiállítás május 30-ig tekinthető meg a kamara székházában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalkuvás nélkül

Az egyik legtehetségesebb magyar blueszenész, Ferenczi György énekes, szájharmonikás, hegedűs… Tovább olvasom