Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

8000 milliárdhoz juthatunk

A magyar konvergenciaprogram alkalmas arra, hogy Magyarország hozzájusson a számára kilátásba helyezett 8000 milliárd forintos uniós fejlesztési forráshoz – értékelte Veres János pénzügyminiszter az EU-bizottság jóváhagyó döntését a kormányszóvivői sajtótájékoztatón. A pénzügyminiszter hozzátette: az, hogy Brüsszel nem tesz javaslatot a magyar konvergenciaprogram kiegészítésére, egyben eldönti azt a belpolitikai vitát is, hogy vajon ez a program helyes-e. Ezért felszólította a legnagyobb ellenzéki pártot: hagyjon fel azzal a „hitegetéssel”, hogy a maastrichti kritériumok adó- és járulékcsökkentéssel teljesíthetők.

Veres János közölte: a kormány számára a feladat világos: október közepén a konvergenciaprogrammal összhangban lévő költségvetést terjeszt 2007-re vonatkozóan az Országgyűlés elé. Szerinte a bizottság döntése jelzi: a program alkalmas arra is, hogy a következő három évben a maastrichti kritérium szintjére csökkentse az államháztartás hiányát. A bizottság a pénzügyminiszter szavai szerint azt kérte, hogy az egyensúly megteremtése „fejnehéz” programmal valósuljon meg, azaz a jelentősebb kiigazító lépéseket az első időszakban tegye meg az ország.
A nyugdíjreformmal kapcsolatos kérdésre kifejtette: a tervezett intézkedésekről tervek szerint még idén dönt a parlament. Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország számára a következő 5–8 évben a nyugdíjrendszer reformja jelenti a legnagyobb kihívást.

Zöld út Brüsszeltől

Magyarország zöld utat kapott Brüsszeltől – mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter. A brüsszeli döntés azt jelenti, hogy az Európai Bizottság igent mondott a stabilizációra és a reformprogramra – jelentette ki a szabaddemokrata politikus.
A magyar kormány a stabilizáción és a reformokon dolgozik, azért, hogy Magyarország fejlődhessen, hozzájuthasson az EU-s pénzekhez, az ellenzék viszont ez ellen dolgozik – szögezte le a miniszter. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2007-ben 14 ezer közalkalmazott veszítheti el a munkáját

Több minisztérium a működési kiadásainak 10 százalékát is elveszítheti, így több ezer fős… Tovább olvasom