Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

85 éves asszonyt loptak meg

Sopronban 85 éves asszonyt saját lakásában loptak meg ismeretlenek. Háromszázezer forint volt a zsákmány. A rendőrség kéri a lakosságot, legyenek óvatosak az idegenekkel.
Idős, egyedülálló nénitől lopott el két ismeretlen háromszázezer forintot Sopronban, a Kisfaludy utcában. Azzal a trükkel csöngettek be a nénihez, hogy nem kaphat gázártámogatást, mivel a szolgáltatónak tízezer forinttal tartozik. Ha befizeti nekik az összeget, jogosulttá válik a jövőbeni támogatásra. Az idős asszony ezt elhitte. Pénztárcájából kiszámolta a tízezer forintot a két, 40–50 év közötti férfinek, akik látták, a bukszában akad pénz még bőven. Egyikük tehát átvételi elismervényt kezdett írni, s mindenféle módon megpróbálta elterelni a néni figyelmét a pénztárcáról. Ezt használta ki társa, hogy egy óvatlan pillanatban kiemelje belőle a néni összespórolt háromszázezer forintját. Amikor észrevette az idős asszony a lopást, a tettesek már árkon-bokron voltak.
– Kérjük, akiket hasonló módon próbáltak meg becsapni, jelentkezzenek a rendőrségen, hogy minél jobb személyleírást nyerhessünk a tettesekről – mondta dr.

Reinhoffer Csaba alezredes, a soproni kapitányság bűnügyi osztályának vezetője. – Egyúttal felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy legyenek óvatosak az idegenekkel. Ne engedjék be a lakásba őket, s legfőképpen ne adjanak lehetőséget figyelmük elterelésére. Ha az ismeretlenek bármilyen pénzügyi dologgal hozakodnak elő, hívják azonnal a rendőrség 107-es vagy 112-es telefonszámát. Kérjük azokat a lakóközösségeket, ahol idősek, magányosok élnek, figyeljenek rájuk és segítsék őket abban, hogy ne károsíthassák meg őket a csalók és a tolvajok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzbírság Toroczkainak

A gyülekezési joggal való visszaélés miatt pénzbírsággal sújtotta a Szegedi Rendőrkapitányság… Tovább olvasom