Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

80 nap alatt a Föld körül (Around the World in 80 Days)

Phileas Fogg-nak, a hóbortos angol feltalálónak a Királyi Tudományos Akadémia elnökével kötött fogadása értelmében 80 nap alatt kell körbeutaznia a Földgolyót, különben soha többé nem teheti be a lábát a tudomány fellegvárába.
rendező: Frank Coraci

író: Jules Verne
forgatókönyvíró: David N. Titcher
operatőr: Phil Meheux
jelmeztervező: Anna B. Sheppard
zene: David A. Stewart
látványtervező: Perry Andelin Blake
vágó: Tom Lewis

szereplő(k):
Jackie Chan (Passepartout/Lau Xing)
Steve Coogan (Phileas Fogg)
Cécile De France (Monique La Roche)
Jim Broadbent (Lord Kelvin)
Ian McNeice (Kitchener)
David Ryall (Lord Salisbury)
Kathy Bates (Viktória királynő)

A film sztorija

Egy habókos londoni feltaláló, Phileas Fogg (Steve Coogan), olyan találmányok titkaival áll elő, mint a repülés vagy az elektromosság, de a felsőbb tízezer befolyásos tagjai rögeszmés bolondnak tartják. Kétségbeesetten próbálva elérni, hogy komolyan vegyék, Fogg különös fogadást köt Lord Kelvin-nel (Jim Broadbent), a Királyi Tudományos Akadémia elnökével: állítja, ő bizony körülutazza a Földet mindössze 80 nap alatt!

Oldalán inasával, Passepartout-val (Jackie Chan) és az izgalmakat hajhászó francia művésznővel, Monique-kal (Cécile De France), Fogg nekivág az eszeveszett, szívet-erőt nem kímélő, világkörüli versenyfutásnak, amelynek a során hőseink a világ legegzotikusabb helyeire jutnak el, szárazföldön, tengeren és légi úton egyaránt. Az út folyamán hőseink, sok kihívással és akadállyal és furcsa figurával szembesülnek, akiket - többek között - olyan sztárok személyesítenek meg, mint Arnold Schwarzenegger, Kathy Bates és Rob Schneider,
Jules Verne kalandokban bővelkedő, szórakoztató és egyben romantikus regénye a filmvásznon! www.port.hu

Kritikák

Port.hu - stein

"Bár az életmű legutóbbi darabjai szinte kivétel nélkül méltatlannak
bizonyultak Chan tehetségéhez, Jackie ezúttal elemében van, s felszabadultan bolondozza végig a filmet. Ma már kevesebbet mozog és talán lassúbb is, mint fénykorában, de még mindig öröm nézni, ahogy például egy paddal bűvészkedik. Coogan eleinte nehezebben találja a helyét a látványos díszletek között, de lassan ő is beleolvad a nagyszabású képeskönyv-világba, melyben hőseink útját meseszerűen csillogó, stilizált tájképek jelzik.

Az izgalmak fokozása érdekében egy-egy rövidke jelenet erejéig önmagukat parodizáló sztárok is tiszteletüket teszik a filmben: Arnold Schwarzeneggert például szolárium-barna, nőies frizurát viselő török hercegként láthatjuk viszont, az Owen-testvérpár pedig a Vadnyugat homokbuckái között tűnik fel, mint a feltaláló Wright-fivérek."
A teljes cikk

mozinet.hu - Mo

"Coraci a cameok terén is szeretett volna elődjéhez idomulni, ám míg az '56-os változat igazi ólomsúlyú színészválogatottal büszkélkedhetett (Fernandel, George Raft, Charles Boyer, Shirley MacLaine stb.), addig az új évezredben a Walt Disney cég által pesztrált alkotásban inkább csak ismert arcok tűnnek fel Rob Schneider, John Cleese, Owen és Luke Wilson személyében. Egyedül az osztrák ex-testépítő fenomén, Arnold Schwarzenegger epizódszerepe üdítő, aki igen viccesen formálja meg az önimádó Hapi herceget."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom