Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

75. születésnapján köszöntik Szokolayt

Folytatás az 1. oldalról.

– Vallom: az időskor arra való, hogy „kifésülje” az életművet – folytatta Szokolay Sándor. – Mindez gyakorlatilag annyit jelent, hogy a sok embernek való megfelelés kényszere alól én kihúzom magam: a sikert ugyanis egy olyan csapdának látom, amelyben nem szabad sütkérezni, naponta kell megújulni, friss hangú alkotásokkal előlépni.
Szokolay Sándor – aki a megyei 1956-os emlékbizottság társelnöke – jelenleg október 23-ra Nagy Gáspár „Október végi tiszta lángok” című versére komponál oratorikus emlékezést, amely Kocsis Zoltán vezényletével csendül majd fel a Művészetek Palotájában. „Az 1848-as és az 1956-os forradalmat ikertestvérnek ítélem meg, abszolút közös az üzenetük. Az oratórium a Magyar Rádió és Televízió Gyermekkara és az Állami Énekkar közreműködésével szólal meg. Emellett egy kismartoni kamarazenekar felkérésére is írok Simfonia concertante címmel kettős versenyművet, amelynek hegedűszólóját lányom, Orsolya játssza” – zárta a Kossuth-díjas zeneszerző.

A polgármester mond méltatást

Szokolay Sándor 75. születésnapja alkalmából ünnepi hangversenyt rendeznek a Liszt-központban vasárnap este 7 órakor. Az alkalmon – amelyen a világhírű Kodály Vonósnégyes Szokolay-, Mozart- és Kodály-műveket interpretál – Walter Dezső, Sopron polgármestere köszönti a Kossuth-díjas zeneszerzőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bővül a Sziget 2006-os fellépőinek listája

New York-i art-pop, belga gitárzene, skandináv progresszív metal, gipsy-punk, mali kora-játékos,… Tovább olvasom