Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

75 éves a Hanság

A hét végén ünnepli fennállása hetvenöt éves jubileumát a kapuvári Hanság néptáncegyüttes. A szombati ünnepi műsorban a menettánctól a lovasok felvonulásáig sok érdekes program szerepel, s az est fénypontja a Hany Istók című táncjáték bemutatása lesz.

Hetvenöt évvel ezelőtt indult útjára Kapuváron a néptáncmozgalom. A jeles évfordulóra nagyszabású rendezvénnyel készülnek a táncosok. A program szombaton délután négy órakor kezdődik, ahol menettánccal hívogatják az eseményre a helybélieket, melyet színesít a helyi Lóbarátok Körének közreműködése is. Az ünnepi előadáson a kapuvári táncosok mellett közreműködik a Haydn kórus, a helyi nyugdíjasklub, a Hanság néptáncegyüttes óvodás- és kisiskoláscsoportja, valamint a szanyi Bokréta férfi táncosai.
Az együttes vezetője, Koloszárné Fábián Magdolna színes és érdekes kiadványban foglalta össze a tánccsoport történetét, melynek címe: Gyöngyösbokrétától a Hanságig. A kiadvány kronológiai sorrendben eleveníti fel a tánccsoport történetét, képekkel illusztrálva tárja az olvasó elé a táncosok gazdag és eseménydús múltját. Nem hiányoznak belőle a külföldi szereplések s a hazai fesztiválok sem. A táncosok az elmúlt évtizedekben szinte beutazták Európát. Ausztriától Franciaországon keresztül Spanyolországig népszerűsítették a rábaközi táncokat, köztük a méltán híres kapuvári verbunkot és a lakodalmast, sőt, a hetvenes évek végén ezekkel a produkciókkal még Jerevánba is eljutott az együttes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2007-ben 14 ezer közalkalmazott veszítheti el a munkáját

Több minisztérium a működési kiadásainak 10 százalékát is elveszítheti, így több ezer fős… Tovább olvasom