Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

74./3.3 ProgramozásKoncentráció és addicionalitás

74./3.3 ProgramozásKoncentráció és addicionalitás

A koncentráció és az addicionalitás célja tehát kettős: egyrészt az adottságok felismerése és erősítése (koncentrálni), ezzel is hozzájárulva a fejlesztési célkitűzés megvalósításához, mérsékelve ezzel a párhuzamosságokat, a pazarlást és az elaprózottságot. Másrészt olyan területi egységek kialakítására szolgál, ahol azonos vagy nagyon hasonló problémákkal küszködnek (pl. alacsony jövedelmi szint, magas munkanélküliség stb.). Ezzel elérhető, hogy statisztikailag is meghatározhatóak lesznek azok a területek, amelyek a legkedvezőtlenebb helyzetben vannak, ahová a forrásokat koncentrálni kell. Így könnyebben regisztrálhatóak a beavatkozások következményei, eredményei.
A kelet- és közép-európai országok régióinak legtöbbje, tekintettel viszonylagos elmaradottságukra a fejlett nyugati országokhoz képest, a csatlakozást követően igen jelentős pénzügyi támogatásra számíthatnak. Ennek mértéke a most folyó csatlakozási tárgyalások egyik fő témája.

 3. A régiók szerepe hazánkban
Európában sokfelé nyomára bukkanunk a regionális állami, közigazgatási területi szerveződésnek. Jó példái ennek Németország és Ausztria tartományai, Svájc kantonjai, de Olaszország, Spanyolország, Franciaország és Belgium regionális állami, közigazgatási területi szerveződései is. A regionális közigazgatási beosztás tehát egész Európa területén elterjedt államszervezeti megoldás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kegykép másolata a Könnyező Szűz hazájában

Írországot a győri bazilikában található Könnyező Szűz kegykép révén régi kapcsolat fűzi megyénkhez:… Tovább olvasom