Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

70 milliós kár: hűtlen kezeléssel gyanúsítják a HM médiacégének korábbi vezetőjét

Az ügyészség szerint a HM Zrínyi Kommunikációs Kht. volt ügyvezetője társaival együtt fiktív szerződések alapján több mint 70 millió forinttal károsította meg a honvédséget.
Hűtlen kezeléssel gyanúsítják a Honvédelmi Minisztérium médiacégének egyik korábbi vezetőjét - értesült az MTI Hírcentrum.

Az ügyészség szerint a HM Zrínyi Kommunikációs Kht. volt ügyvezetője társaival együtt fiktív szerződések alapján több mint 70 millió forinttal károsította meg a honvédséget - hangzott el az m1 Híradójában péntek este. Csapó Tamás jelenleg az Etyeki Korda Stúdió vezérigazgatója. A Híradó kereste őt, de munkahelyén azt mondták, külföldön tárgyal.

A Legfőbb Ügyészség a kormányváltás után, tavaly februárban rendelt el nyomozást a HM Zrínyi Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú társaságnál a cégnél feltárt hiányosságok miatt.

A Híradónak a Pest Megyei Főügyészség szóvivője, Kállai Gábor elmondta, hogy az eddigi nyomozás adatai szerint a HM Zrínyi Kommunikációs KHT 2005 és 2009 évek folyamán több olyan megbízási és egyéb szerződést kötött cégekkel, magánszemélyekkel, amelyek "részben fiktívek, részben teljesen szükségtelenek voltak."

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség több szakértői véleményt szerzett be és csaknem száz tanút hallgatott meg. Kiderült, hogy a Zrínyi Kht. három év alatt több százmillió forintot fizetett ki megbízási szerződések alapján.

Egy, a magyar honvédség fejlesztési lehetőségeiről készített tízoldalas tanulmányért például ötmillió forintot utaltak. A szerző - papíron - egy nyolc általános iskolai végzettségű, hajléktalan ember volt. Az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatták ki a Zrínyi Kht. volt ügyvezetőjét.

Az ügyészség szerint Csapó Tamásnak több mint 70 millió forint jogtalan kifizetéséhez lehet köze. A Híradó úgy tudja, az ügyben további gyanúsítások várhatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oszkó Péter nem tart a Malév-ügytől

A tények azt igazolják, hogy 2010-ben sikerült elhárítani a Malév összeomlását, és megfelelő… Tovább olvasom