Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

63 napot ingyen dolgoznak a nők?

Egy uniós tagállamban élő nő 17,4 százalékkal többet dolgozik ugyanannyi fizetésért, mint egy férfi. Ez azt jelenti, hogy 63 napot ingyen dolgozik. Ezekre Gurmai Zita, az Európai Szocialisták Nőszervezetének elnöke hívta fel a figyelmet az MSZP Nőtagozata és az MSZOSZ Női Választmánya "25 %-kal kevesebb a fizetésem, mert anya vagyok?!" című vasárnapi rendezvényén.

Az eseményen a miniszterelnökének felesége arról beszélt, hogy fontos felhívni a figyelmet, hogy a nők még mindig kevesebbet keresnek, mint a férfiak. Különösen akkor, ha édesanyák is. Dobrev Klára hangsúlyozta: a magyar nők március 31-ig ingyen dolgoznak a férfiak bérével összevetve. A "szégyen napjának" is nevezte ezt a dátumot, hiszen ez emlékeztet mindenkit, hogy még mindig létezik a fizetésekben különbség férfi és nő között.

Az uniós tagországokban élő nők átlagosan 17,4 százalékkal kevesebbet keresnek a férfiakhoz képest - mondta Gurmai Zita. Az Európai Szocialisták Nőszervezetének elnöke megjegyezte: a gyermektelen magyar nők 8, a kétgyermekes anyukák 25, és a háromgyermekesek pedig 26 százalékkal kevesebb bért kapnak ebben az összehasonlításban. Tehát minél több gyermeket nevel egy édesanya, annál nagyobb a férfiakéhoz viszonyított bérhátrány.

Olvasóink írták

  • 2. Eüdolgozó 2009. március 30. 00:12
    „Eü-ben dolgozom. Az elmúlt években minden 24 órás munkában eltöltött idő után 12 órai fizetést kaptam! Magyarul évente a 60 alkalommal eltöltött 24 órai munkámért csak 60x 12 órai bért kaptam! A normál napi 8 órát azt fizették ahogy a közalkalmazotti bértábla előírja. Ja, és nem vagyok nő és mégis 50%-al kevesebbel díjazták a munkám egy részét.”
  • 1. jockey 2009. március 29. 21:33
    „Az MSZP-nek inkább a következővel kellene foglalkoznia! 150 napot ingyen dolgoznak a magyarok? Mármint amelyik itthon dolgozik. Egyébként a koprábbi munkahelyemen éppen ellenkező volt a tapasztalatom. Férfi és nő ugyanazért a munkáért forintra ugyanannyit kapott, a különbség annyi volt, hogy minden rázós feladatot a férfiaknak kellett elvégezni. Ezt persze így szabad, ugye?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leszakadt egy lift - két sérült

Ketten megsérültek, amikor leszakadt egy házilag készített külső lift vasárnap dél körül a Pest… Tovább olvasom