Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

600 ezer aláírás a képviselők számlabemutatásáért

Átadta az Országos Választási Bizottságnak (OVB) csütörtökön délután az összegyűlt aláírásokat a képviselők költségtérítésének kifehérítésért népszavazást kezdeményező Seres Mária.

Már az Országos Választási Bizottságnál van a csaknem 600 ezer összegyűlt aláírást ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez, amely azt célozza, hogy az országgyűlési képviselők ne "bemondásra" kapjanak költségtérítést, hanem csak olyan kiadások után, amelyeket számlával tudnak bizonyítani. Ekkora támogatásra még a referendumot kezdeményező magánszemély, Seres Mária sem számított.

Átadta az Országos Választási Bizottságnak (OVB) csütörtökön délután az összegyűlt aláírásokat a képviselők költségtérítésének kifehérítésért népszavazást kezdeményező Seres Mária. A szükséges 200 ezer helyett 591 ezernél is több szignó gyűlt össze. Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?" - ez a népszavazási kezdeményezés.

Seres Mária a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy még az utolsó napon - azaz csütörtökön - is több tízezer aláírás gyűlt össze országszerte. Vidékről is érkeztek aláírásgyűjtő ívek és a fővárosi Kossuth téren is sokan szignózták a népszavazási kezdeményezést.

A dokumentumokat egyébként nemzetiszínű szalaggal kötötték át és egy terepjáróval szállították az OVB belvárosi épületéhez.

Seres Mária elmondta azt is, hogy ennyi összegyűlt aláírásra még ő maga sem számított. Mivel az aláírásgyűjtő ívek átadásán csak a sajtó lehetett jelent, a referendum támogatói később a Kossuth téren ünnepeltek.

Seres Mária azt mondta, hogy az aláírásgyűjtéssel telt utóbbi hetek után most egy picit pihen. Az OVB értesíteni fogja majd a továbbiakról.

A leadott aláírásokat az OVB-nek kell hitelesíteni. Amennyiben ez megtörténik, három napig lehet kifogást benyújtani, majd az Országgyűlés dönt a referendumról. Ezt még szintén meg lehet támadni az Alkotmánybíróságnál, majd ha ezek után is zöld utat kap a kezdeményezés, Sólyom László köztársasági elnök írja ki a népszavazás időpontját.

Olvasóink írták

 • 15. info2009* 2009. február 14. 20:55
  „A Tisztelt Kepviselok minimum fizetesert kellene, hogy dolgozzanak "hazafiassagbol". Vasuttal is lehet Budapestre jarni, ezen felul semmifele koltsegterites se jarna. Annyian vannak, hogy Dunat lehetne rekeszteni veluk. Miert kell parlament, amikor MINDENT Brusszel es az IMF dont el. Az egesz parlament, a politikai elit az Audi 8-asokkal (mert csak azzal tudnak jarni) nevetseges. Lehuto banda, akik elpazaroljak a felvett hiteleket, hogy sajat magukat finanszirozzak. Magyarorszag csodben van, gyarmatositva lett, es a parlament csak egy szinhazi eloadas.”
 • 14. nocomment41 2009. február 14. 10:29
  „Köszönöm iránymutató szavaid.

  Szeretettel:http://videa.hu/videok/zene/maradunk.-dob-enek-gitar-GkdF4rqtfjFa6nk2”
 • 13. Csabazs 2009. február 14. 08:29
  „Anno a vizitdíj is be lett építve a költségvetésbe!
  de drága jó bazsarózsás sólymunk tett róla,hogy lehessen népszavazni!

  Én csak reménykedem, hogy nem lesz "belekötés"!
  De azért mi gyűjtők és aláírók megmutattunk valamit!
  ____________________________________________________________________________________________
  nocomment41!
  A beírásod nem tartozik a témához,azt tedd meg egy másik újságban, vagy ha úgy gondolod a fórumon nyiss egy topikot Bayer(nem itthon adózó) Zsoltról!”
 • 12. hehe08 2009. február 13. 21:08
  „Akkor elmondom, hogy ezek a mocskok hogy bújnak ki alóla:
  - Költségvetést érintő kérdésekben nem lehet népszavazás
  - A költségtérítés után fizetendő adó összege be van építve a költségvetésbe bevételként
  - Ezek a gazemberek tudják, hogy ha számla kell akkor kevesebb lesz az elszámolt költség, tehát csökken az állam bevétele...

  ad egy: Ez csak közvetett dolog, de ha hangosan nyomják a médiában akkor a győzike-show-n élő barmok simán beveszik....

  ad kettő: Nem igaz, hogy csökken a bevétel, hiszen a bérelti díjakból befolyó adó és eho , valamint a nem feketén vásárolt akármik adója áfája.... növelik az állam bevételét......

  Kiváncsi leszek.....”
 • 11. zotyo 2009. február 13. 15:34
  „Akkor lesz itt jó világ, ha az 5 nyelven beszélő ellenőr felsegíti a munkában megfáradt cigányt a mágnesvasútra, amin gazdag közalkalmazottak utaznak a korrupció miatt elitélt politikusokhoz beszélőre, és közben özv. Gyurcsányné bemegy a börtönbe Kókához, hogy megkérdezze: ki lőtte le Demszkyt az Orbán temetésén.”
 • 10. nanica 2009. február 13. 13:51
  „Végre egy jó hír, bár félek hogy a nagyházban ülők majd ezután is meg fogják találni a kiskapukat. De legalább most észrevehették, hogy az emberek fel merik emelni a szavukat. Reméljük a népszavazáson is bizonyítani fogunk.”
 • 9. Tabornok 2009. február 13. 13:45
  „Ilyen mélyen van a politikai elitnek nevezett söpredék! (parlamenti képviselők)
  A boltost min. 60 000 Ft. bírsággal sújtják, ha nem ad blokkot egy ceruzáról. Ezek meg, milliárdokat osztoganak, mert rájuk más törvények vonatkoznak.
  Ők határozzák meg nekünk, mi erkölcsös.
  GAZEMBEREK!”
 • 8. Agent 2009. február 13. 12:38
  „Oké, kitűzik a népszavazást, a végeredményhez nem fér kétség és a részvételi aránnyal sem lesz gond.
  Balfék politikusaink tehát már meg is kreálhatnák az új törvényt, sőt, már rég meg kellett volna, érthetetlen miként létezhetett bemondásra történő költségtérítés, ez tökéletesen jelzi, hogy a színfalak mögött mindkét "oldal" ugyanakkora disznó. Ezzel ugye megspórolhattak volna egy x millióba (ha nem milliárdba) kerülő népszavazást (mint anno a vizitdíj esetében is megtehették volna).

  De nem ez lesz, okafogyottá fogják tenni a népszavazást ahogy mondtátok valami látszatintézkedéssel (utána minden képviselőnek lesz saját számlagyára) és ennek fényében majd a kezdeményezőt akarják pellengérre állítani, hogy miatta x millióért népszavazást kellett rendezni, holott ŐK maguktól is meghozták a törvényt.
  Velejéig romlott banda.”
 • 7. nocomment41 2009. február 13. 10:33
  „Tüntetés a sajtó- és véleményszabadságért. Jöjjünk el minél többen, vállaljunk szolidaritást a Magyar Hírlappal. Találkozunk pénteken, február 13-án 14 órakor a Kossuth téren, a Miniszterelnöki Hivatal előtt.”
 • 6. Kabóca 2009. február 13. 10:02
  „Majd hoznak egy látszatintézkedést, amellyel "okafogyottá" válik a népszavazás, és még ők jönnek ki belőle "győztesen".”
 • 5. comet 2009. február 13. 09:54
  „és ehhez miért kell országos megmozdulásnak lennie? Ezek a "böszmék" ilyen alapvető dolgokat miért nem tartanak be. Az SZDSZ miért nem ezzel foglalkozik a "meleg" felvonulás Hősök terére szervezése helyett?
  És mi van a korrupcióval. A Strabag lefizette az egész bagázst. Ki lett eddig felelősségre vonva? Kuncze az egészet természetesnek vette. A Siemens-el is volt valami hasonló ügy csak ott hirtelen csend lett.
  Kik is teszik tönkre az országot?
  Minden elismerésem Seres Máriáé, aki az "utcáról" próbál rendet tenni ebben a léhűtő bagázsban.
  Egy mondatot azért még odaírhatott volna: Követeljük a parlament azonnali feloszlatását és új választások kiírását.”
 • 4. lárifári 2009. február 13. 09:46
  „Mielőtt elélveznétek a nagy hír hallatán: lesz gondjuk a mocskoknak,hogy kitaláljanak valamit a szavazás megvétózása érdekében!”
 • 3. Primax 2009. február 13. 09:45
  „Remek, nagyon örülök és gondolom, sokan örülünk.
  Most már csak azt kell kivárni, hogy a "politikai elit" milyen és mennyi kifogást fog emelni eme rebellis cselekedet ellen.
  Nem tudok a világon még olyan országról - persze , biztos , hogy van - ahol A TÖRVÉNYEK pont AZOKRA NEM VONATKOZNAK, AKIK ALKOTJÁK ŐKET.
  Talán Észak-Korea...de, ugye az nem DEMOKRÁCIA, mint - állítólag - a miénk.
  Mi meg öldököljük/utáljuk egymást EZEK miatt.
  Meg elmegyünk szavazgatni rájuk...jó nagy egy hülyék vagyunk ám !
  Köszönjük Mária ! ! !
  És köszönet mindenkinek, aki nevét adta a dologhoz !
  Várjunk, mit válaszol az "elit" !”
 • 2. xo16zy 2009. február 13. 08:43
  „Ezzel a hatalmas tettel a NÉP végre femutatta középső ujját a csaló, becstelen, senkiházi politikai "elit" felé.
  Köszönjük Seres Mária!!!! Reméljük lesz folytatás! Mi akkor is Melletted leszünk!!!”
 • 1. lgk 2009. február 13. 08:27
  „Nah... végre valami jó hír :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A harmadik súlyos bűntény után életfogytig járjon!

Szigorítaná a büntető törvénykönyvet a Fidesz. A kilencvenes évek elején Amerikában bevezetett "három csapás" törvényt szeretnék meghonosítani Magyarországon: vagyis ha egy visszaeső bűnöző három esetben is súlyos illetve erőszakos bűncselekményt követ el, ténylegesen életfogytig tartó börtönbüntetést szabnak ki rá. Tovább olvasom