Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

5 ponton spórol saját magán a Bajnai-kormány

Ötpontos kiadácskökkentési intézkedés-csomagot fogadott el a Bajnai-kormány pénteki első ülésén - jelentette be a kormányszóvivő. Budai Bernadett hozzátette: a kormány pénteken első olvasatban tárgyalta a válságkezelő programot, végső döntés a vasárnapi második kormányülésen születhet és Bajnai Gordon még aznap ismerteti is a terveket.

A kormányszóvivő elmondta: a kormány pénteken döntött arról, hogy a miniszterek fizetéseit 15 százalékkal csökkentik, hogy 50 százalékkal kevesebb napidíj jár a hivatalos külföldi utak során, hogy a miniszterek és államtitkárok a jövőben nem kaphatnak jubileumi jutalmat, hogy azoknak a szakállamtitkároknak nem lehet pénzben megváltani a fennmaradt szabadságaikat, akik az új kormányban is folytatják munkájukat, illetve hogy megszűnik annak a lehetősége, hogy az államtitkárok illetményeit megemeljék.

Fotómontázs: Krizsán Csaba
Fotómontázs: Krizsán Csaba


Budai Bernadett kérdésre válaszolva elmondta: az államtitkárok, az új gazdasági miniszter és az új kormányszóvivő személyéről egyelőre nincsen döntés, az ugyanakkor már biztos, hogy Baja Ferenc infokommunikációért felelős és Suchmann Tamás kiemelt fejlesztésekért felelős kormánybiztosok mellett Hegedűs Dóra válságkezelésért felelős kormánybiztosként végzi a munkáját.

Olvasóink írták

31 hozzászólás
12
 • 31. Reális 2009. április 18. 17:25
  „Miracle,te akkora egy tuskó vagy,bazmeg,hogy nem tudsz olvasni sem!Jobbikos vagyok,bazmeg,nem fideszes!ne sértegess a fidesszel!”
 • 30. Zaraki_Kenpachi 2009. április 18. 17:00
  „Ebben az országban addig nem lesz rend, amíg az ilyen tökkelütött marhák tartják a kezükben a választási jogot, mint ez a kettő. Amíg az ember nem jut el oda, hogy nincs jobb és nincs bal oldal, amíg nem jut el oda, hogy mind a két oldal egyaránt felelős ugyanakkora súllyal a kialakult helyzetért, amíg az embereket ilyen könnyen lehet felhergelni, mint ezt a két marhát, semmi se lesz itt jobb. Mit várhat az ember a politikától, ha a kisembereket ennyire könnyű az orránál fogva vezetni.

  A munkahelyteremtést minden kormánytól hallottuk, a fidesztől is anno ugyanilyen vehemesen, de egy se tett érte semmit. Nem hárítani kellene, hanem beismerni a felelősséget. A komcsik akármilyen módon, de valahogy elismerték ( függetlenül attól, hogy akarták-e, hogy közkinccsé kerüljön Öszöd vagy sem ), de elismerték, hogy elbasztak mindent. Ugyanezt a viktortól sose fogjuk meghallani, mert önmagát az egész vezérkarával együtt tökéletesnek hiszi, és a sor hülye marha meg követi. Majd választások után fognak pofára hullani, mert csak formailag lesz oldalváltás, ahogy eddig is csak formailag váltakoztak az oldalak, de minden évben ugyanazok kormányoztak.”
 • 29. Zaraki_Kenpachi 2009. április 18. 16:56
  „Narancskommunisták, valaha, aminek a seggét nyaljátok egy volt a mai általatok lekomcsizott bandával. Egyedül a hülye agyatokba sikerült viktorkátoknak és a többi szarjankónak teleszarni a száját, akiket ilyen cikkekkel jól lehet hergelni oda-vissza. lacim, a te fajtád is ugyanúgy komcsi, te is ugyanúgy komcsi vagy, a vezéreid is ugyanazok. Ugyanazt csináljátok, mint a kormány csak pepitában. Érdekes, ha visszakérdez akár balos, akár pártállástól független, hogy jó, írjátok le mire számíthatunk tőletek, a lemez beakad, és kezditek előröl a komcsizást. Ez már kissé beteges.

  Amúgy meg nem is tudom, hogy Bábolnát ki tette tönkre.....”
 • 28. AHA. 2009. április 18. 12:59
  „Mit tesz a kormány a munkahelyek megtartásáért?
  Mit tett a kormány az elmúlt 7 évben azért,hogy rájuk szavazzunk?”
 • 27. lacim6 2009. április 18. 12:56
  „26. Zaraki_Kenpachi Ez szerinted rendben van? A fajtátoktól mit várhat az ember, meglátszik hogy hová tartozól. A libás is így intézi a dolgokat.”
 • 26. Zaraki_Kenpachi 2009. április 18. 12:09
  „És? A Kisalföld az emberek szerint kommunista, a Magyar Hirlap meg narancskommunista. Csak a hülye embereket húzzák ilyenekkel, akiket amúgy is egymás ellen lehet hergelni.”
 • 25. lacim6 2009. április 18. 09:57
  „Jól tudnak ezek spórolni, nézzétek. http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=165561”
 • 24. lacim6 2009. április 18. 09:53
  „http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=165561”
 • 23. Zaraki_Kenpachi 2009. április 18. 09:05
  „Munkahelyet egy kormány se bővített és nem is fog. Csak a Hozzád hasonló hülye emberek dőlnek be bármely kormánynak, politikai pártnak, hogy itt új munkahelyek lesznek. Vagy az új munkahelynél nem véletlenül arra az NFU-s reklámra gondolsz? Mert ha arra gondolsz, amikor írják, hogy 1800 milliárd az építőiparnak, 424 nem tudom mi, meg menyi munkahely, akkor tökkelütött vagy de nagyon :)))) Az ugyanis egy felhívás arra, hogy a pályázatokért felelős, és azokat összefoglaló honlapon található információ és pályázati anyagok alapján ekkora maximális mértékű eredmények érhetők el. Pályázni kell, annak az eredménye lehet az, ami a reklámban van :))))

  Amúgy az új narancskommunisták most tenni fognak az új munkahelyekért, vagy ugyanúgy inkább bányákra költenek, mint 98-2002 között?”
 • 22. AHA. 2009. április 18. 05:51
  „Csak erre az egyszerű kérdésre válaszolna már egy illetékes elvtárs, hogy mi lesz a beígért 400000 új munkahellyel?
  Vagy az volt a terv,hogy ennyit szüntetnek meg? Ezt legalább végrehajtották!

  Erre egyik efftárs sem tud válaszolni!
  Tehát mi jót hozott az elmúlt hét év az életünkbe?”
 • 21. AHA. 2009. április 18. 05:49
  „miracle!
  Nagyon szánalmas ember vagy! Utolsó hozzászólásodból kiderül,hogy egyszerűen csak te is félsz valamitől.
  Annyira félsz attól,hogy megbukik a pártod, hogy az már sajnálatra méltó? Félni valód,vagy félteni valód van?
  Azt hiszem mind a kettő.Véget fog érni a gazdagságot hozó tolvajlás? Na látod ezért kell megszabadulni gyorsan a magadfajtától. Akár -ahogy te írod-kötéllel, akár nem.”
 • 20. GeryD 2009. április 18. 01:16
  „Miracle!!
  Elöször is nem a bal oldali ismeretlen embereket utálom és nem azért nem szeretem a Bal oldalt mert úgy hivják, hanem azért amit tettek, művelnek a bal oldal nevében lévő politikusok!!
  Amugy pedig én kérdeztem Öntöl és nem vádaskodtam, amit épp a hozzászolásával megtett felém, pedig nem használtam a "mocskos, hazaáruló" szavakat....!!Ezek szerint Ön az összes Jobb oldalt támogató embert csürhének tartja, (engem is?pedig nem is ismer..)??A véleménye alapján, értelmes ember csak BAl oldali lehet???Kissé ellentmondás van a szavában, mert a másképp gondolkodó embereket szólja le és általánosit, pedig pont ezt fejtegette a hozzászólása elején...!!Elismerem a jobb oldalon, mint bárhol máshol vannak olyan emberek akik nem oda valók, de 7 évvel ezelött nem ilyen körülmények voltak az országban, mint jelenleg.
  Amugy kapásból véleményt mondott a jobb oldalt támogató emberekről,pedig biztos van köztük értelmes, dolgozó ember!
  Amugy nem ismer és az értelmi szinvonalat feszegeti, pedig lehet jelenleg Önnek kéne elgondolkoznia mielött véleményt mond...
  Amugy Bajnai Gordonról mint emberről nincs véleményem, mert nem ismerem, de nekem az nem tetszett, ahogy megválasztották!7 év alatt már volt pár elnök csere a bal oldalon választások közben is és nem változott semmi, max romlott!Akkor hogyan reméljen az ember ezek után jobb körülményeket??
  Amugy az ész nélküli, hiányos véleményét tartsa meg, mert ezen lehetne vitatkozni....(föleg hogy nem ismer)!(amugy ezt szivesen megbeszélném személyesen is Önnel-de nem ajánlom--pedig a véleménye miatt vállalhatná a felelöséget, de ezek szerint önnél ez nem szokás...mint pl akiket támogat, azoknak sem..)
  Amig meg az elkövetkezendö 5 év még meg sem történt igy nincs miröl beszélni, hasonlitgatni!A bal oldalnak 7 év volt bizonyitani..nem jött össze!Remélem lesz lehetősége bizonyitani a jobb oldalnak (igaz elismerem szarból nem lehet várat építeni) és akkor ha el is bukik akkor is 1:1, de mig a bal oldal már elszúrta a lehetőségét addig a JObb oldalnak még van esélye rá, hogy kihuzza az országot a szarból!
  Én tiszteletben tartom az Ön véleményét, de akkor Ön is!!Azzal nem érünk el semmit ha egymásnak esünk, mert igy is ugy is mi szivunk mindenből!
  További jó pihenést és Jó 7végét kivánnok mindenkinek!Inkább szurkoljunk a györi ETO kézis lányoknak, hogy bejussanak a BL döntőbe igy valamire-valakikre büszkék lehetünk az országban pártól függetlenül...
  ÜDV G”
 • 19. VJack 2009. április 17. 23:02
  „Miracle, feltétlenül az gondolja, hogy az a jó és igaz, amit modorosan adnak elő, akár fensőbbséges elit köntösébe bújtatva? Vagy jó az, ha Heti Hetes módszerrel, ostoba, nevetnivaló bolondnak állítják azt, aki nem nyalja a kormány seggét? Én az tapasztaltam, hogy a legtöbb szemét roppantul tudja a jó modort, az egyszerű embernek viszont - a néha modortalanabb beszédével együtt is - maradt szíve. Nem mondom, hogy mindenkire igaz, jobbra és balra is van jó és szar is.

  Bajnait pedig jogosan kritizálják. Milyen ember kell ahhoz, hogy egy közutálatnak örvendő Gyurcsány vezényletével odaüljön egy olyan helyre, ahol a többség nem akarja látni? Szerintem egy önmaga érdekét minden elé helyező, a többség véleményét leszaró ember. Ami mondjuk teljesen megfelelő lelki alkat egy diktatúrában, de egy demokrácia - elvileg - mást kíván. Hát ezért csípi Gordonka a normális ember szemét.

  Mert ugye Ön sem fogadná el, hogy a beleegyezése nélkül akarnak jót tenni magával. Gyurcsány és Bajnai egy a sok közül, majd ha a többség akarja, hogy képviseljék az érdekét, akkor megtehetik. Élhetnek a felhatalmazással. De nem vissza, ahogy teszik azt - elszámoltathatóság hiányában. Jelenleg viszont Bajnai pusztán egy a sok ember közül, aki - bocs - de a jó kurva anyjának hozzon törvényeket, és ne nekem.”
 • 18. Zaraki_Kenpachi 2009. április 17. 23:01
  „Ugyanannyira hazaáruló a jobb oldal, mint a bal. Csak ugye a jobb oldal kommunistáz mindenkit, az "aki nincs velünk az ellenünk" elv alapján, és önmaguk hibáit már képtelenek elismerni. Sose fog ez a hülye nemzet arra az értelmi szintre eljutni, hogy összefogva az egész politikai elitet elzavarja oldaltól független. Mindig lesznek olyanok, akár bal akár jobb, akik hagyják teleszarni a szájukat és vezérelni őket. Csak az a baj, hogy az embereknek a többsége arra az oldalra hajaz, aki szebben és jobban, minél többet ígér. És ez most a jobb. De ha hatalomra kerülnek, akkor vajon mennyiben fognak az ország hasznára válni és nem ugyanazt folytatni, amit az agyonkomcsizott másik oldal abbahagy? Vajon nem-e csak addig fontos a nép, amíg a hatalmat megszerzik? Sajnos a sok hülye bedrogozott agyatlan módjára hallgatja egy leendő II. Gyurcsány ( vagy inkább I. Orbán? ) szavait, és senkinek se tűnik fel, hogy egy pártnak se a válságkezelés az érdeke, pusztán a hatalom. A fidesznek se programja van, csak választási ígéretei.”
 • 17. georgbob 2009. április 17. 21:50
  „Ó, kedves miracle...Mert ügye a baloldal az csupa hófehér tisztaságú, szépenbeszélő, kultúrált, józanul gondolkodó "csűrhéből" áll??? Azért a csürhézés illik a mocsokhoz és a hazaárulóhoz...”
 • 16. miracle 2009. április 17. 21:07
  „GeryD
  1. Ha csak semmi más ok nem lenne, nekem már az is elég lenne, hogy a jobboldalt olyan emberek támogatják, mint Ön. Tehát olyanok, akik azért utálnak ismeretlen embereket mert balosok (másképp vagy mást gondolnak).
  Kicsit nézzen körül a hsz-ok között jobbról csak úgy röpködnek a "mocsok", "akasszuk fel", "hazaáruló" jelszavak és a szó szoros értelmében a Molotov-koktélok. El lehet képzelni milyen a vezér, akit egy ilyen csürhe támogat.
  2. Sok mindent elmond a jobboldal értelmi színvonaláról, hogy olyan embert kritizál, aki pár napja miniszterelnök. Vagyis fogalma sincs róla, hogy jó vagy rossz ötlet volt-e, hogy majd amit tesz annak mi lesz a hatása. Magyarán zsigerből. Durvábban: ész hiányában ész nélkül.
  3. Hogy az elmúlt 7 év miért volt jobb, mint a következő 5, azt majd rövidesen megtudja. Úgy nagyjából 2 év múlva már érteni is fogja.”
 • 15. GeryD 2009. április 17. 20:19
  „Kedves Miracle!!
  Nem vagyok Orbán párti...inkább ugy mondanám bal oldalt utáló dolgozó!
  Amugy Ha ennyire nem szimpatikus a jobb oldal, akkor magyarázza el hogy miért kedvezöbb Önnek a BAL oldal-pl MSZP vagy BAjnai-Gyurcsány Duo?!KIváncsian várom Önnek mit tetszett ennyire az elmult 7 évböl!”
 • 14. ESZT 2009. április 17. 19:33
  „Az, hogy kormány alakul gazdasági miniszter nélkül, az mindent elmond.”
 • 13. AHA. 2009. április 17. 19:32
  „Csak erre az egyszerű kérdésre válaszolna már egy illetékes elvtárs, hogy mi lesz a beígért 400000 új munkahellyel?
  Vagy az volt a terv,hogy ennyit szüntetnek meg? Ezt legalább végrehajtották!”
 • 12. georgbob 2009. április 17. 19:28
  „Azzal remélem tisztában vagy, hogy jelen esetben a bűnbakot nem kell keresni...”
31 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatal lányokat raboltak ki a luxusautós rablók

Eddig összesen hat csoportos rablással gyanúsítják a rendőrök azt a háromtagú csapatot, akik főleg… Tovább olvasom